Google Photos е услугата за управление на снимки на Google, която използва изкуствения интелект на компанията, за да направи страхотни неща с вашите снимки и видеоклипове. Интерфейсът на приложението е разделен на четири раздела: Assistant, Photos, Albums и Sharing.

 

В таба  Assistant, ще откриете, че цифровият помощник на Google автоматично попълва емисията ви с изображения като открива снимки от същия ден през последните години и предлага страхотни анимации и видеоклипове, генерирани от подобни снимки, които сте направили.

 

Photos е таба, в който се съхранят всички ваши снимки, докато таба Albums поддържа нещата организирани. Sharing  проследява всички албуми, които сте споделили с другите, и ви позволява да ги редактирате.

 

Автоматичните действия са голяма част от Google Photos, но има  няколко готини неща, които можете да правите с услугата, за да подобрите снимките и видеоклиповете си, смятат от Business Insider.

Създавайте, запазвайте и споделяйте анимации и колажи с вашите снимки

Google Assistant може да направи това за вас автоматично, но при условие че сте направили многократно снимки с една и съща тема. Можете обаче да създавате ръчно анимации като натиснете върху някоя снимка. Изберете тези, които искате да съберете и натиснете бутона "+" в горната част. Снимките ще се подредят в малък GIF, който може да откриете до оригиналните снимки във Photos. Можете също така да създавате колажи.


 

Позволете на Photos да създаде кратки филми с най-добрите ви снимки

Анимациите са забавни, но Google Photos ви позволява да правите по-сложни неща, като видеоклипове. Подобно на анимациите, всичко, което трябва да направите, е да изберете снимките, да натиснете бутона "+" и след това "Movie". Photos ще ви отведе до вградения видео редактор на приложението, където можете да избирате в какъв ред да се показват снимките (или клиповете), колко дълго да се задържат и дори ви дава достъп до песните, които да добавите като фон.

Освободете място на телефона си, като разтоварите всичките си снимки в облака

Друга чудесна функция на Google Photos е тази, която ви позволява да освободите място на телефона си като качите вашите снимки в облака.


Отворете приложението, отидете до секцията „Free up storage“ и позволете на Google Photos да сканира цялата ви библиотека със снимки. Услугата ще ви помоли да ги качите всички в облака; след като го направите, физическите копия в паметта на устройството ви ще бъдат по същество дублирани и Photos  ще ви подкани да ги изтриете.

 

Няма ограничения за това колко снимки можете да качите в Google Photos, стига вашите снимки да са по-малки от 16 MP.

Използвайте изкуствения интелект на Google, за да търсите в снимките си

В горната част на приложението ще намерите полето за търсене на Google. В Photos, то може да се използва за търсене на всичко, което се сетите: въведете темата на снимката си и невронните мрежи на Google ще се опитат да ви представят най-добрите резултати.

Например, ако сте направили поредица от снимки на столове, докато сте ремонтирали къщата си, трябва само да въведете думата „стол“ и софтуерът на Google ще направи всичко възможно, за да ви даде всички ваши снимки, свързани със столове.

 

Това работи с всички обекти  както и с местата, но имайте предвид, че колкото по-прост е обектът (като „стол“, „кола“ или „чаша“), по-вероятно е резултатът да е правилен.

Създайте и споделете свои собствени фотоалбуми

Както при анимациите и колажите, Assistant, ще създаде албуми за вас, въз основа на места, събития, или пътувания,  но лесно можете да създадете свои собствени. Албумите могат лесно да се споделят и с обикновена връзка, която може да бъде достъпна или от приложението, или от интернет.

 

Ако създадете собствен албум, можете също да решите да дадете на други хора достъп, за да им позволите да редактират и да добавят собствени снимки, или просто да ги запазите като частни и да използвате връзката, за да позволите на другите лесно да видят снимките, които сте направили.

 

Вижте какво трябва да знаем за качеството на снимките в Google Photos