Автомобилните производители планират да пуснат електрически SUV през следващите няколко години. Компаниите Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi, както и други се стремят да удовлетворят желанието на потребителите за повече пространство в автомобилите, но в същото време да се намали отделянето на вредни емисии във въздуха като пуснат електрически SUV.

 

От Business Insider научаваме за тези 5 електрически SUV, които ще можем да управляваме до 2020 година.

1. Jaguar I-PACE

Jaguar първо представи своята концепция I-PACE за електрически SUV на автомобилното изложение в Лос Анджелис през месец ноември миналата година. Наскоро производителят на автомобила показа I-PACE в зашеметяващо червено. Автомобилът служи като основа за производствен модел, планиран да влезе в продажба през 2018 година.

 

Пробегът на I-PACE е над 500 км, а зареждането на батерията е лесно и бързо - 80 % от заряда се постигат за 90 минути, а 100 % само за около 2 часа. Ускорението до 100 км.ч. става за 4 секунди.

2. Mercedes EQ

Mercedes представи своята концепция за електрически SUV на автомобилното изложение в Париж през месец септември миналата година. Концепцията ще послужи като основа за производствена версия, която ще влезе в продажби през 2019 година.

 

Наречен EQ, електрическият SUV ускорява до 100 км.ч. за по-малко от 5 секунди. Капацитетът на батерията е 70 кВтч, което позволява доста приличен пробег от 500 км. Зареждането може да се извършва с кабел или безконтактно.

 

Концептуалният модел беше оборудван с 24-инчов дисплей, който показва скоростта, зареждането на батерията и информацията за навигацията.

 

3. Audi e-tron Sportback

Audi също разкри зашеметяващата изцяло електрическа концепция e-tron Sportback на автомобилното изложение в Шанхай през месец април миналата година, която ще послужи като основа за създаването на модел за производство на пазара през 2019 година.

 

Автомобилът ускорява от 0 до 100 км.ч. за 4,5 секунди. Пробегът с едно зареждане  на батерията е до 500 километра. Освен това e-tron Sportback ще има камери вместо странични огледала.

 

4. BMW SUV X3

BMW обяви, че ще пусне електрическа версия на своя SUV X3 през 2020 г. Все още обаче няма никакви подробности около електрическия X3, като например какъв двигател ще използва или колко далеч ще може да стигне с едно зареждане на батерията.

 

5. Volkswagen I.D. Crozz

Volkswagen представя I.D. CROZZ в Шанхай, Китай през месец април тази година. Концептуалният електромобил има пробег 500 км, система за двойно предаване и режим автопилот. Батерията на автомобила  може да бъде презаредена до 80% само за 30 минути с помощта на системата за бърз заряд.

 

 

Вижте 10 технологии, които е добре да имат бъдещите автомобили