Много хора искат да отслабнат и да поддържат добра форма, но се плашат от упражненията и диети. Разбира се, усилие и воля трябва да се положат, но с правилните приложения отслабването може да става по-плавно и лесно.

 

Вижте: Как да отслабнем здравословно с Диета 159

 

Информацията на makeuseof не е концентрирана върху инструменти за упражнения. Това са по-скоро приложения, които да ви помогнат да си поставите реалистични цели за отслабване и да поддържате килограмите си в норма.

1. Omnicalculator’s Ideal Weight (онлайн)

 

Преди да започнете да отслабвате, трябва да знаете колко килограма е здравословно да свалите. Различните лекари използват различни формули, с които изчислят какво трябва да бъде вашето идеално тегло. Omnicalculator ви дава табло за управление и средна стойност от всички тези формули. Има четири основни формули: формулата на Дж. Д. Робинсън (създадена 1983 г.), формулата на Милър (създадена 1983 г.), формулата на Д. Дж. Девайн (създадена 1974 г.) и формулата на Дж. Дж. Хамви (създадена 1964 г.). И четирите имат различни уравнения за мъже и жени. Omnicalculator ви показва резултата от всяка формула, както и общата средна стойност. Освен това добавя и минимален и максимален индекс на телесната маса (ИТМ). Тези стойности ще са ви полезни когато си поставяте цел да отслабнете.

 

Любопитно: Какво трябва да знаем за здравословното хранeне с Диета 159

 

2. Adlee (Android, iOS)

 

Adlee е сред най-простите и красиви приложения за проследяване на теглото. На първия екран изберете вашата възраст, ръст, тегло и ниво на активност. Въз основа на това Adlee ще изчисли текущия ви ИТМ по скалата за поднормено тегло (синьо), здравословно тегло (зелено), наднормено тегло (жълто) и затлъстяване (червено). Също така ще получите информация за това по колко калории трябва да приемате, за да поддържате, наддавате или отслабвате. Приложението няма да ви притеснява с известия.

 

3. Recipe Nutrition Calculator (онлай)

 

Този калкулатор ще ви помогне да изчислявате калориите, които поемате с храната, както и да намирате по-здравословни алтернативи. Калкулаторът на Verywell Fit може да анализира съставките на всяка рецепта, за да разбере колко калории ще има в една порция. След това ще ви помогне да намерите алтернатива на най-калоричните съставки. Изчислението се актуализира незабавно, което го прави много ефективно ако се притеснявате за теглото си.

4. Offlife Progress (онлайн)

Сигурно сте виждали хора, които публикуват в социалните медии свои снимки, с които отбелязват напредъка в отслабването си. Този метод се е доказал като успешен мотиватор, но не всеки иска да се излага публично. Ако искате да проследите напредъка си чрез снимки, но не искате целия свят да вижда тези снимки, Offlife Progress е за вас. Оfflife Progress съветва да правите снимки на едно и също място, по едно и също време, всяка седмица.

5. Poundaweek (Android)

 

Poundaweek има здравословна философия за отслабване, която може да ви накара да се придържате към диетите и фитнес целите си. Ето как работи. След като въведете своите детайли и целите си, Poundaweek ще ви каже колко калории трябва да консумирате за седмица, разделени на дневни дози. Ако консумирате повече днес, няма проблем, можете да компенсирате, като ядете по-малко утре.

 

Приложението ще се погрижи за това. Също така ви дава точки за упражнения, така че можете да ядете повече от предвидените калории при добро поведение. В края на всяка седмица, Poundaweek създаде нов план за приема на калории за следващата седмица. В момента приложението е достъпно само за Android, но  се очаква скоро да бъде достъпно и за iOS.

 

Още от Digital: Технологии и здравословно хранене с Диета 159