Вероятно ще минат много години, преди да можем да си купим хитър и функционален робот като Роузи от филма „Семейство Джетсън“, но нещата се движат в тази посока. От Make Use Of научаваме за 5 домашни робота, които трябва да видите, за да повярвате, че съществуват.

 

2017 може да се окаже важна година за роботите, тъй като се очаква на пазара да излязат някои много интригуващи модела.

1. Sphero Ollie

Sphero Ollie е робот, който може да изпълнява различни трикове. Той се управлява с безплатно приложение, има обхват от 30 метра и може да изпълнява неща като завъртане, дрифтове и преобръщане. В тъмното, вградените LED светлини му помагат ‘да намери‘ пътя. Максималната скорост, която може да развие е 22.5km/h. Sphero Ollie е за забавления, защото създава много положителни емоции. Цена $ 100.

 

 

 

2. Exofabulatronixx 5200

Искате сами да си направите робот? Exofabulatronixx 5200 ви предлага тази възможност. В комплекта получавате 52 MOSS блокчета с магнитни точки на свързване, 140 въглеродни стоманени топки, които действат като съединители, батерия, два мотора, два шарнира, две фенерчета, два светлинни сензори, два дистанционни сензори, както и сензор за микрофон.

 

 

От вас се иска да ги използвате, за да създадете робота, за който мечтаете. След като приключите със сглобяването, използвайте безплатния пакет приложения за iOS и Android, за да го управлявате. Цена $ 349.99.

3. WowWee Coder MiP

WowWee Coder MiP е хуманоиден робот с LED очи и височина 8 инча. Може да се управлява с безплатното приложение RoboRemote за iOS, Android и FireOS устройства. Има възможност сами да програмирате робота с помощта на прости команди. Роботът има шест програмируеми режими. Цена $ 60.

 

 

4. Vobot

Vobot беше представен тази година на изложението Consumer Electrics Show (CES) и се очаква на пазара по-късно тази година, като цената му ще е $35. Vobot, реално е интелигентен будилник, който ще ви помага да заспивате и да се събуждате. Vobot предлага гласово взаимодействие чрез Amazon Alexa и работи без смартфон, тъй като е с вградена Wi-Fi интернет връзка. С Vobot, можете да използвате бял шум, успокояваща музика, звуци от природата, и персонализирано съдържание, за да по-добър сън.

 

 

5. Aido

Aido е интерактивен личен домашен робот с много приложения, който може да разпознава реч и лица. Освен това може да се интегрира със съществуващите системи за домашна автоматизация и сигурност. Aido има вграден проектор, така че може да прожектира филми, игри и друго съдържание на стена.

 

 

Можете също да използвате Aido да изпращате снимки на вашите приятели, да слушате музика от Spotify, или да научите прогнозата за времето. В допълнение, Aido служи като универсално дистанционно за контрол на вашите домакински уреди, включително телевизори, системи за отопление и така нататък. Aido ще се появи на пазара по-късно тази година, а цената му ще е $549.

 

Вижте 5 инoвативни робота, които ще променят света