Windows 10 е най-новата версия на операционната система на Microsoft, но тя не може да бъде описана като безупречна. За щастие, съществуват много безплатни програми, които може да използвате за решаване на някои от най-често срещаните проблеми на вашия компютър.

 

Благодарение на Make Use Of, можем да научим повече за тези 5 безплатни инструмента за решаване на различни проблеми в Windows 10.

1. Driver Booster

Ако имате хардуерни проблеми с вашият компютър работещ с Windows 10 (например, с безплатни инструменти, които могат да актуализират драйверите само с няколко кликвания. Най-добрия сред тях е Booster Driver, който претендира че може да актуализира 200 000 Windows драйвери.

 

Програмата е разделена на два раздела: „Outdated“ и „UpToDate“. Изберете първата опция и кликнете върху Update Now, за да актуализирате всичките си стари драйвери на един път. Програмата автоматично актуализира тези драйвери, като ви спестява много време и усилия.

2. FixWin 10

FixWin 10 е чудесна безплатна програма, с която може да решите различни проблеми с компютъра си в рамките на Windows 10. Тя е преносима, ​​което означава, че не се нуждае от инсталация. Програмата е разделена на шест секции, всяка от които представлява проблеми със специфичен компонент (File Explorer, System Tools, и така нататък.). Всяка секция съдържа най-малко 10 поправки. Някои от тях, може да изискват рестартиране, но ще бъдете информирани за това, когато кликнете върху бутона „Fix“.

3. Ultimate Windows Tweaker 4

Ultimate Windows Tweaker ви позволява бързо да позволите, забраните, скриете или премахнете някои функции от Windows. Можете да направите всяка промяна, възможна с тази програма с помощта на приложението Windows 10 Settings, Registry Editor или Group Policy Editor. Ultimate Windows Tweaker позволява промени по контекстното меню, по Internet Explorer, акаунти, бързодействие, промени по мрежата, допълнителни настройки на акаунтите, времето за изчакване на процесите, преди да бъдат спрени, оптимизиране на сервизите, изключване на телеметрията и биометрията, показване на най-различни опции, които са скрити, премахване на стрелките от шорткътите и още много други.

4. Missed Featured Installer 10

Windows 10 е по-добрата операционна система, но ако не може да живеете без някоя от функциите на Windows 7, Missed Featured Installer е за вас. Самата програма е пакет, съдържащ няколко програми на трети страни, които да ‘възкресят‘ функции от по-ранни версии на Windows в Windows 10.

5. O&O Shut Up 10

Windows 10 съдържа много настройки за поверителност, които може да персонализирате. Въпреки това, може да се възползвате от инструменти, които правят тази работа по-лесна. Един от най-добрите сред тях е O & O ShutUp10. Програмата е разделена на девет секции, всяка от които предлага различни възможности. Същите настройки са достъпни и в Windows 10, но не винаги е ясно какво трябва да се направи. Ако използвате O&O Shut Up, обаче, ще откриете, че всяка настройка идва с подробно обяснение на това, което прави. Ако искате да се прилагат всички препоръчителните настройки на програмата, кликнете върху падащото меню „Actions“ и изберете тази опция.

 

Вижте 7 начина да подобрим скоростта на Windows 10