Приложенията за времето са едни от най-използваните от всички потребители. Това е съвсем логично, защото времето е информация, която интересува всеки. И затова има много голямо разнообразие от приложения за времето. MakeUseOf ни представя пет, които са безплатни и въпреки това са доста добри и атрактивни.

 

Breeze

Това приложение се предлага за Android и iOS. Идва с класически, семпъл интерфейс, в който информацията е представена нагледно и ясно. Няма никакви реклами, но данните са подробни, включително с разбивка по часове. Прогнозата включва и за дни и седмицни напред.

 

 

Fashion Frog

И това приложение се предлага за Android и iOS. То е насочено към тези, които харесват модата и искат винаги да са облечени подходящо. Приложението показва прогнозата за времетопо по познатия начин, но има и още една функция – то може да дава съвети какво е най-подходящото облекло за дадената ситуация. Съветите не са просто „носете шапка“, но и каква ще е подходящата шапка. Приложението все още се разработва, затова интерфейсът не е напълно изчистен, но работи.

 

 

AirVisual

Това приложение дава типичната информация за времето, но и още данни. Сред тях е качеството на въздуха в избрания район. Показват се нивата на озона, азотния диоксид и други вещества, като се дава както обобщена оценка за качеството на въздуха, така и индивидуална за всеки вреден елемент. Всичко това се влияе и от метеорологичните условия, което също е съобразено в изчисленията на приложението. То също се предлага както за Android, така и за iOS.

 

 

Climate For Me

Това е онлайн приложение (достъпно през браузър), което позволява на потребителите да сравняват времето в няколко града. Услугата е подходяща за тези, които пътуват много или просто искат да знаят какво е времето в града на близки и приятели. Показва се както моментна информация, така и статистика за типичното време в дадения град, температури, количество на валежите и др.

 

 

Antiweather

Още едно уеб приложение, което има малко по-забавна насоченост. Ако на човек не му харесва времето в неговия град, може да види какво е времето в момента точно от другата страна на планетата. Може да се окаже, че там положението е много по-добре, но и дори по-лошо. Основната цел на приложението е за забавление и любопитство, но все пак дава реална информация за времето и в града на потребителя.

 

 

Още от Digital: 5 приложения за Android, които е добре да пробвате тази седмица