В разгара на поредната нова седмица е време за още интересни приложения. Селекцията на NextPIT отново изобилства с атрактивни предложения. Това са новите пет безплатни приложения за двете най-големи платформи – Android и iOS, за които си струва да отделите време и да пробвате през следващите дни.

 

Skippy

Семпло приложение с доста интересна идея – автоматично да натиска множеството бутони „пропусни“ (skip), които вече неразделна част от изскачащите реклами и видеоклипове. Те са много досадни, особено, когато човек е оставил телефона на масата и слуша подкаст например, който бива прекъсван от такива реклами. Вместо да прекъсва тренировката си, за да отиде до телефона и да прескочи рекламата, или пък да я слуша, Skippy автоматично ще натисне бутона веднага, щом е наличен.  Приложението гарантира, че не събира данни и работи локално, без интернет връзка. Напълно безплатно и без реклами.

 

 

LinkMe

„Къде да се срещнем“, е най-често задаваният въпрос, когато хората си определят среща. LinkMe е приложението, което може да помогне в намирането на отговор. Потребителят може да въведе двете начални точки, т.е. местоположенията на двамата участници в срещата и радиус на търсенето. След това приложението автоматично ще намери и покаже на картата подходящи места – ресторанти, кафенета и т.н., които се намират между двамата потребители и съответно биха били удобни за среща.

 

 

Clipt

Това е първото приложение на OneLab Studio на OnePlus. Чрез него потребителят може да синхронизира копираните файлове и елементи – снимки, текст, линкове, между всички свои Android устройства. Така много по-бързо и лесно ще прехвърля съдържание и няма да се губи време. Приложението е безплатно, но има нужда от профил в Google, който да е наличен на използваните Android устройства.

 

 

Dailly

Семпло приложение с минималистичен дизайн, което има за цел да помогне на потребителя да подобри своята продуктивност през деня. Чрез него може бързо и лесно да въвежда своите цели за дена, както и да ги степенува по-важност и продължителност. Приложението работи и офлайн, като съхранява данните само на устройството. То е напълно безплатно, без реклами и не изисква профил.

 

 

Wroom

Приложение за велосипедисти, което ще ги мотивира да карат по-бързо. Или просто да се забавляват, особено, ако са деца. Приложението симулира звука от ускоряването на мотор, според темпото на велосипедиста. То използва сензорите на телефона, за да преценява интензивността на ускорението и да издава съответните звуци. Има разнообразие от двигатели и може да се използва и при вървене пеша или бягане. Напълно безплатно и без реклами или нужда от профил.