Какво може да правите с миговете свободно време, които имате през седмицата? Много неща, включително да разгледате няколко нови безплатни приложения и игри, които NextPIT предлага в своята традиционна селекция. Фокусът е върху практичността и забавленията.

 

Headnote

Семпло и удобно приложение за водене на бележки. То няма реклами и е безплатно, като предоставя няколко удобни функции. Потребителят може да подрежда бележките си като задачи с различни приоритети. Има опция за активиране на напомняния и известия, таймер и др. Приложението разполага и с възможност за добавяне на тагове за още по-лесно организиране на бележките и търсенето.

 

 

XAgo

Тракер за спортни дейности, който има за цел да напомни на потребителя да върши повече упражнения. Приложението може да идентифицира кои дейности са важни за потребителя и му помагат да се чувства по-добре. Например тичане или колоездене, кратка разходка или дори четене на книга. Потребителят може да въведе дейностите, които иска, а приложението ще му напомня, че трябва да ги извършва. Xago няма реклами и е безплатно.

 

 

Cultivate

Още едно приложение за мотивация. Потребителят получава виртуално растение, за което трябва да се грижи. То се асоциира с дадена задача, която иска да извърши. Например тренировки или други дребни постижения. При всяко извършване на задачата, потребителят може да „полее“ цветето с виртуална вода Така колкото по-добре се грижи за себе си, толкова по-добре ще може да се грижи и за виртуалното растение.

 

 

Hashly

Удобно приложение за запазване на линкове. То работи много лесно – потребителят просто копира и прехвърля интернет връзките и ги запазва в приложението. Може да ги организира с тагове, като има и функция за превю на връзката без да се налага отварянето ѝ. Приложението е безплатно и без реклами. Поддържа използване на Google профил за по-лесно синхронизиране между устройствата, но не е задължително да се използва.

 

 

Proday

Приложение за продуктивност, което помага на потребителя да организира деня и задачите си. То залага на три основни дейности – физическа, психическа и социална. Целта е потребителят да изпълни поне по една задачата за всяка от трите дейности в рамките на деня. Той ще може да следи какво е изпълнил през деня, като ще вижда анализ с диаграми и ще може лесно да прецени дали има нужда от повече социални контакти или трябва да наблегне над физическите упражнения и др. Приложението е безплатно и без реклами.