Традиционната селекция на NextPIT отново е тук и има интересни предложения. Фокусът отново попада върху практичните и безплатни приложения за двете популярни мобилни платформи.

 

DockScreen

Интересно приложение, което иска да помогне на потребителя да организира работата с телефона си. То създава уиджет, в който потребителят може да добавя информация за времето, задачите, както и данни от 6 приложения по избор. Идеята е потребителят да може да вижда и управлява информацията от любимите си приложения на едно място с обща търсачка. Приложението е безплатно, но с допълнителни покупки за още функции.

 

 

Glance Weather

Разнообразието от приложения за времето винаги е било много голямо. Този нов участник в сегмента предлага красив и прегледен интерфейс, който показва температура, валежи, вятър, облачност и други данни в удобен вид. Приложението е безплатно и без покупки. Предлага и уиджет с регулируеми размери.

 

 

Antistalker

Много приложения събират данни за потребителите си постоянно. Целта на Antistalker е да ограничи тази дейност и да предупреди потребителя. Приложението е безплатно и без реклами, като предупреждава потребителя, когато камерата и микрофонът на телефона са включени. Освен това показва точно кое приложение ги използва и колко време.

 

 

Actuflo

Приложение, което помага на потребителя да следи колко много използва смартфона си. То следи колко пъти на ден потребителят е отключил телефона си и да въвежда защо го е направил. Идеята – да покаже на човек колко пъти е докосвал смартфона си без да има реална необходимост за това. Приложението изготвя и инфографики, които да обобщят събраните данни.

 

 

Protect the Realm

Безплатна и атрактивна игра за почитателите на стратегиите. Тя е базирана на карти за игра, като целта е да се защити крал от неговите врагове чрез поставянето на правилните карти на правилните места. Решенията на играча ще определят не само победата, но и какви други карти ще печели или губи. А това означава, че трябва да преценява ходовете си внимателно, за да не се окаже, че в един момент няма подходяща карта за дадена ситуация. Играта е в ранна фаза на разработка, може да се играе офлайн и е безплатна.