Време е за още мобилни приложения и игри за любимия телефон. Селекцията на AndroidPIT този път включва няколко игри и забавни приложения за Android и iOS. Фоксуът попада върху забавленията.

 

 

RainViewer

Ново приложение за времето, което обаче има доста подробни данни. То събира информация и от над 1000 радара в 90 държави. Може да следи историята на развиването на бури до 40 часа назад, както и да прогнозира какво ще се случи до 90 минути напред. Приложението има и уиджет, поддържа 32 езика и има доста опции за персонализация. Програмата е безплатна, но с реклами. Те могат да се изключат чрез платен абонамент.

 

 

SINoAlice

Това е игра, която най-сетне достигна и Европа след три години налична само в Япония. Тя е RPG стратегия, в която отбор от 5 героя трябва да изпълни различни предизвикателства. Играчът избира един от героите и влиза в неговата роля. Историите са вдъхновени от различни приказки от японската култура. Играчът трябва да развива героя чрез нови умения, магии, оръжия и т.н. Играта е безплатна, но има покупки вътре в нея.

 

 

Hellrider 3

Играчът влиза в ролята на моторист в дистопичен свят, в който има дълги магистрали с множество препятствия по тях. Мотористът се състезава с други и трябва да победи всички играчи. Има и RPG елемент с ъпгрейди на уменията на шофьора, оръжията, както и на мотора. Графиката също е атрактивна.

 

 

Soda Dungeon 2

Игра, в която има множество сложни лабиринти, в които се събират различни елементи и награди. Чрез тях играчът може да продължава да ъпгрейдва и подобрява своята таверна, но има и уловка – лабиринтите са и тъмници и накрая има бос, който трябва да бъде победен. За целта играчът трябва да поддържа отбор от наемници, които да обучава и подготвя за битките.

 

 

Quickart

Забавно приложение за редакция на снимки. То има много ефекти и филтри, като фокусът му е да създава по-атристични и необикновени кадри. Предлага се само за iOS, като има доста филтри. Някои от тях са безплатни, а за други се доплаща. Има и 3D ефекти и много опции за развихряне на фантазията.