Традицията да разглеждаме няколко интересни приложения, продължава и тази седмица. Селекцията на AndroidPIT този път е насочена към игрите и няколко практични приложения за жедневието.

 

Action Blocks

Това е приложение на Google, което позволява на потребителя да създава уиджети за бърз достъп до избрани сайтове, приложения и др.

Освен това има и опция за автоматизиране на някои дейности. Например – активиране на будилника, пускане на конкретна песен от Spotify, клип от YouTube и др. Интерфейсът е лесен и интуитивен, като може да се използва и за улеснение на възрастни потребители. Например – бутон за директно набиране на контакт по WhatsApp, отваряне на имейл акаунта и др. Само за Android.

 

 

Dead by Daylight

Това е доста популярна мултиплейър игра, която от няколко години се предлага за компютър и конзоли. Тя е доста брутална и не е подходяща за малки деца, тъй като включва бягане от различни убийци.

Сега играта получава и версия за мобилни устройства, като графиката е по-лека, както има и доста микротранзакции за отключване на нови персонажи, умения и други. Въпреки това играта вероятно ще има популярност и в мобилната си версия, след като вече си създаде доста фенове. Налична за Android и iOS.

 

 

Volume Styles

Това е удобно приложение за Android,, което позволява на потребителите да персонализират част от неговия интерфейс. По-конкретно те ще могат да направят по-интересни и красиви анимации за управлението на звука на телефона. Някои от тях не са безплатни, но повечето са, като предлагат различни визуални ефекти. Потребителят има доста голям избор от настройки, включително от различни платформи като iOS и др.

 

 

DLS 20

Dream League Soccer (DLS) 20 е футболна игра, която практически е FIFA-та за мобилни телефони. Тя комбинира и функции на мениджър, като клубът трябва да трупа виртуални пари чрез печелене на мачове. Само така може да се качва нагоре по дивизиите и да печели още повече.

А парите трябва да използва, за да привлича по-добри играчи. Разбира се, има и опция виртуалните пари да се купят с реални, ако играчът не иска да чака. Има опция за игра в мултиплейър както и офлайн срещу изкуствен интелект.

 

 

Dolby On

Приложение, което в основата си е диктофон за запис на разговори. То обаче обещава функция за активно изолиране на околония шум, както и доста голям набор от настройки, включително еквалайзер, анимации и др. Има и миниредактор за изрязване на ненужните части от разговора.