Отново дойде времето да разгледаме огромния океан от мобилни приложения в търсене на интересни и полезни предложения. Селекцията на NextPIT този път се насочва към безплатните приложения за Android и iOS и покрива няколко разнообразни категории.

 

Любопитно: Google възобновяват ъпдейтите на своите приложения за iPhone

 

Retimer

Дългите и чести работни срещи са критикувани от мнозина. А това приложение цели да покаже и загубите, които се трупат от ненужните дълги срещи. Retimer позволява на потребителите да измерват продължителността на срещите, а след това изчислява и загубеното време на базата на въведена предварително сума на заплащане на час. Така потребителят може да следи колко пари губи от дълги срещи, като и да споделя тази информация с колеги.

 

 

Workout With Me

Започването на редовни тренировки е лесно, но спазването на графика продължително време е сложно. Това приложение цели да помогне на тези, които имат трудности, като се мотивират взаимно с приятели. Потребителите могат да си създават групи, в които да канят избрани от тях хора и да си споделят графика на тренировките, целите и постигнатите резултати. Целта е всички да могат да виждат постиженията си и да се мотивират взаимно, за да продължават да тренират.

 

 

Sh-ort

Семпло, но практично приложение, което позволява на потребителите да създават съкратени линкове. Заради множеството сайтове и различните формати, днес връзките към интернет страници могат да са с дължина стотици символи. Чрез това приложение могат да се правят много по-кратки линкове, които потребителят да си запазва като отметки или да споделя чрез социалните мрежи. Приложението е напълно безплатно, но изисква регистрация чрез профил в Google.

 

 

Digitizer Pen and Paper

Приложение, което цели да улесни воденето на бележки чрез смартфон със стилус. То автоматично засича използвания стилус и позволява настройка на цвета и вида на писеца. След това потребителят може да използва множество функции, като например да не засича допир на дланта върху дисплея докато се пише със стилуса. Приложението залага на простотата, като позволява единствено водене на бележки, но не и интеграция на други елементи като снимки и видео.

 

 

TakeCare

Приложение, чрез което хората, които имат проблеми, могат да потърсят малко съчувствие. Потребителят може да напише своя проблем и да го изпрати във виртуално „писмо в бутилка“, което след това да бъде видяно от произволни хора. Те могат да го прочетат и да изпратят кратък отзив или реакция с цел да окуражат изпращача. Всички остават анонимни.