Изобилието от безплатни и интересни приложения за Android и iOS не спира да се увеличава. Селекцията на NextPIT и тази седмица се концентрира върху безплатните заглавия, като има полезни и п практични приложения за по-добро здраве.

 

Mind Leak

Това приложение ще помогне на потребителите да ограничат времето, което прекарват пред дисплея на смартфона си. Подходът му е интересен, като потребителят може да запише GIF на собственото си лице, което гледа в дисплея. Анимацията ще се показва, когато бъде просрочено предварително зададено максимално време за използване на дадено приложение. Приложението е безплатно, не изпраща данни никъде и няма реклами или допълнителни покупки.

 

 

Sleeptyme

За много хора е трудно да спазват редовен график за сън. Това приложение може да помогне. То изчислява най-доброто време за лягане и ставане при зададен от потребителя часови диапазон. Интерфейсът е много семпъл, но приложението може да помогне за подобряване на качеството на съня без да се налагат сложни действия от потребителя.

 

 

Workout Timer

Безплатно приложение, което ще помага на потребителите да следят точното време на интервалите по време на тренировка. Може да се направят няколко предварително зададени интервала за съответните упражнения, серии, почивки между тях и т.н. На разположение е и гласов асистент, който може да брои времето, но може да бъде заменен и с обикновени звукови сигнали, ако например потребителят гледа и видео с упражнения от друго приложение.

 

 

Daylight Clock

Това е приложение, което помага на потребителите да следят кога е точният част на залеза и на изгрева. То използва GPS координати, но може да се въведат и ръчно избрани дестинации от 50 000 града и местоположения. Приложението изчислява точния час и го показва на уиджет на началния екран. Може да се изчислява и времето на сумрак – без слънце на хоризонта, но с достатъчно светлина, за да не е тъмно. Има и опция за изчисление на най-подходящото време за наблюдение на звезди. Всичко е безплатно, без реклами и покупки.

 

 

Listshare

Това е приложение, което улеснява споделянето на списъци за пазаруване и други задачи със съквартирантите или семейството. Приложението е семпло с удобен интерфейс и възможност за организиране на задачите по категории, цветове и др. Безплатната версия на приложението е налична за до трима потребители.