Продължаваме традиционния преглед на интересни мобилни приложения, които си струва да бъдат пробвани. Селекцията на NextPIT този път е концентрирана върху безплатни и практични приложения за Android.

 

Clippit

Воденето на записки върху самите книги е популярен метод, но за съжаление е и краен – книгите се увреждат. Това мобилно приложение може да помогне, като позволява на потребителя да снима страниците, които са му важни и след това да маркира всичко интересно, да води записки, да подчертава и акцентира. Всичко това се прави на снимката на смартфона и улеснява потребителя да си води записки, но и да запази книгите си в идеален вид.

 

 

iChooseTo

Използването на мобилни приложения неусетно може да стане форма на пристрастяване и човек да прекарва твърде много време с тях. Това приложение има за цел да помогне да се намали използването на други приложения. Чрез него потребителят може да въведе списък с приложенията, чиято употреба иска да ограничи. А след това приложението ще дава предупреждения и напомняния за спазване на графика. Разчита се на добрата воля на потребителя.

 

 

Movie Swiper

Това приложение е за моментите, когато човек не може да реши какъв филм да гледа. Може да въведе поредица критерии и то ще подбере подходящи филми според тях. След това потребителят може да прегледа предложенията и подобно на Tinder да „плъзне“ надясно тези, които са му интересни. Приложението е безплатно, но с реклами.

 

 

Bundled Notes

Приложение, което обединява много опции за водене на бележки на едно място. Може да се използват уиджети, папки, да се създават различни по категория и стил списъци и т.н. Идеята е, че потребителят винаги ще има подходящия формат за водене на бележки, записки, напомняния и задачи в едно приложение. И има достатъчно опции за търсене и подреждане на съдържанието. На разположение са и филтри и тагове за още по-лесна работа с данните.

 

 

Trip Meter

Движението е важно, а това приложение помага на потребителя да следи какво разстояние е изминал за определен период от време. То следи начало и край на пътуването или ходенето, средна скорост и др. Интерфейсът е доста семпъл, като приложението не се насочва към това да дава всякаква и разнообразна информация. Вместо това дава само най-важното и позволява на потребителя да прецени дали се е движил достатъчно или трябва например да удължи малко типичния си маршрут.