Забързаната седмица е в разгара си, но това не означава, че няма време за полезни приложения. Селекцията на NextPIT отново има предложения, които си струват отделеното време. Тя отново има заглавия и за двете популярни платформи – Android и iOS.

 

earlyAudio

Това е ново приложение за почитателите на подкастовете. То няма реклами, няма и задължение да се прави профил или да се плаща. Дава достъп до голям брой подкастове, включително и популярни заглавия. Интерфейсът е семпъл, удобен и има отделна страница, в която потребителят може да запазва избрани подкастове и/или епизоди и да ги слуша офлайн. Налична само за Android.

 

 

Loudly Soundtrack

Това е приложение, което дава достъп до база данни с музика, която е освободена от авторски права. Тя може да се използва за подкастове като музикална пауза или фон докато водещият говори. Приложението вече има над 4000 безплатни песни, като всяка седмица се добавят още аглавия. Има и удобна търсачка по жанрове, ера, дали да има вокали и др. Приложението предлага и платен абонамент с повече възможности и доживотно право на ползване на песните. Налична само за Android.

 

Olauncher

Една от хубавите черти на Android е свободата за потребителя да инсталира персонализирани интерфейси, т.нар. launcher-и, които да преобразят вида на целия телефон. Повечето такива приложения обещават минимализъм, но бързо се превръщат в отрупани с икони. Olauncher има за цел да промени това. То позволява на потребителя да конфигурира интерфейса така, че да вижда съвсем малко икони и функции или дори да премахне иконите напълно и да ги замени със семпъл, дискретен списък с имената на приложенията.

 

 

Genshin Impact

Забавна игра, която ще се хареса на почитателите на RPG. Тя включва голям, отворен свяят, който е вдъхновен от историите на Зелда. Играчът трябва да развива героя си и да създава контакти, съюзници, да преодолява противници и др. Играта е безплатна, но има покупки вътре в нея. Освен това е с доста красива графика и е обемна – над 5GB. Затова е по-подходяща за по-мощни телефони. Налична за Android и iOS.

 

 

Round Light RGB

Безплатно прииложение (с реклами), което позволява на потребителя да персонализира интерфейса на своя Android телефон. Чрез него може да се добавят анимирани цветни рамки по края на дисплея, да се адаптира към различните видео прорези и др.

Рекламите са ограничени, а възможностите за персонализация според предпочитанията на потребителя – големи. Подходящо за геймъри, които обичат по-цветната среда.