Седмицата неизбежно ще изобилства от задачи, но ще има и малко пролуки свободно време. За почитателите на мобилните технологии и приложения, това е удобна възможност да разгледат за нови игри и практични предложения, които да добавят към телефона си. Селекцията на NextPIT отново има какво да предложи точно в тази фера.

 

Widgetsmith

С появата на iOS 14 притежателите на iPhone най-сетне имат начин да персонализират началния екран на своя телефон. Това става възможно чрез използването на уиджети, които дори може да са просто променена иконка за бърз достъп до избрано приложение. А приложението Widgetsmith позволява на потребителите да развихрят своята креативност и да създават и споделят най-различни уиджети и икони. Всичко става лесно и бързо, като има голямо разнообразие от опции, функции и възможности. Приложението е само за iOS. В Google Play има клонинг на приложението, но то не е официално и не се препоръчва тегленето му.

 

 

Harry Potter: Puzzles & Spells

Забавна игра, която комбинира в себе си герои и истории от Хари Потър заедно с решаването на пъзели. Играта генерира и собствени виртуални монети като награда за победите. Може и да се купуват с реални пари, което е потенциал за доста харчене, ако играчът не е от търпеливите. За почитателите на Хари Потър обаче може да е доста приятна игра, особено в комбинация с приятната музика и множество детайли от поредицата. За Android и iOS.

 

 

Pawnshop King

Игра, която има проста идея, но може да се окаже неусетно пленяваща. Играчът влиза в ролята на собственик на заложна къща и трябва да приема и оценява предложенията на клиентите. След това трябва и да ги поправя, реставрира и да се опита да ги продаде на печалба. Има и риск от приемане на крадени стоки, за които играчът трябва да внимава. Само за Android.

 

 

Just for Today

Интересно приложение, което цели да помогне в организацията на задачите през деня. То обаче е насочено за краткосрочни планове – единствено в рамките на дадения ден. Не може да се гледа в миналите дни, нито пък има възможност да се записват задачи за следващ ден. Идеята е потребителят всяка сутрин да отделя малко време, за да си въведе задачите за деня, което ще му помогне да е по-организиран, като приоритизира по-лесно какво е важно да направи днес. Налично само за Android.

 

 

Olauncher

Една от хубавите черти на Android е свободата за потребителя да инсталира персонализирани интерфейси, т.нар. launcher-и, които да преобразят вида на целия телефон. Повечето такива приложения обещават минимализъм, но бързо се превръщат в отрупани с икони. Olauncher има за цел да промени това. То позволява на потребителя да конфигурира интерфейса така, че да вижда съвсем малко икони и функции или дори да премахне иконите напълно и да ги замени със семпъл, дискретен списък с имената на приложенията.