Както всяка седмица, време е за традиционната селекция интересни приложения, които да пробваме през следващите дни. Подборът на NextPIT включва няколко игри и практични приложения, на които да обърнем внимание.

 

Twobird

Това е приложение за продуктивност, което надгражда възможностите на Gmail. От него потребителят може да управлява имейлите си, да създава бележки, които да споделя с контактите си и др.

Идеята е да се увеличи продуктивността на екипната работа и да се улесни комуникацията по различни проекти. Интерфейсът е малко претрупан, но се свиква с него сравнително бързо.

 

Among Us

Това не е нова игра, но напоследък се радва на особено голяма популярност сред известните геймъри в YouTube и Twitch. Тя има и мобилна версия, която е със същия геймплей. Става дума за няколко астронавта на далечна планета или кораб, които трябва да извършват редица дребни задачи. Сред тях обаче има едни или двама зложелатели, чиято цел е единствено да саботират и убият останалите преди да бъдат разгадани от тях. Налична за двете платформи.

 

 

Metamask

Криптопортфейл, който работи и като децентрализиран браузър. Наличен за Android и iOS. Чрез него потребителят може да се свързва с блокчейн-базирани приложения, да генерира пароли и ключове. Съвместим е и с десктоп версията, като поддържа синхронизация и др. В браузъра потребителите могат да обменят криптовалути, да играят игри и да откриват криптосоциални мрежи.

 

 

Access Dots

Това е приложение, което е насочено към хората, които държат на поверителността на данните си. То следи дали други приложения не използват камерата и микрофона и съобщава на потребителя с малки цветни точки на дисплея.

Така потребителят ще знае във всеки един момент кое приложение използва микрофона и камерата. Приложението е само за Android, като е безплатно, но с покупки вътре в него.

 

 

Rotation Manager

Това безплатно приложение за Android улеснява управлението на функцията за завъртане на интерфейса според ориентацията на телефона. Тя дава повече възможности, както и функция за заключване в дадената позиция без значение от завъртането на телефона.