И през следващите дни има интересни приложения, които си струват времето и вниманието. Селекцията на NetxtPIT този път има нови версии на познати имена, нови заглавия и игри.

 

Mozilla Firefox

Популярният браузър има нова версия за Android. Тя е с изцяло преработен интерфейс, който поставя повече внимание над защитата на личните данни. Освен това има и много повече функции като защита от проследяване, управление на бисквитките и др.

Тези функции идват директно от Firefox Focus. Има и тъмен режим, както и повече опции за персонализиране на интерфейса. Сред тях е възможност за промяна на разположението на бутоните. Поддържа се и режим „картина-в-картината“ за гледане на видео докато се сърфира.

 

 

Company of Heroes

Популярната игра Company of Heroes най-сетне има своя версия за Android. Тя струва 14 лири, като предлага всички елементи, познати от настолната версия. Играчът управлява два екипа, които трябва да развие чрез изпълняване на стратегически военни мисии.

През цялото време трябва да се следи и управлява наличието и събирането на ресурси, строенето на сгради и бази. Играта е класическа военна стратегия и ще се хареса на почитателите на жанра.

 

 

Sky Combat

Атрактивна игра за почитателите на авиацията. Тя е с фокус на военните самолети и въздушните битки. Играта е мултиплейър, като съревнованията са срещу други играчи по света.

Създават се отбори от 5 души, които трябва да победят останалите противници и/или да завладеят и защитават бази. Играта е безплатна, но има допълнителни покупки в нея.

 

 

Round Light RGB

Безплатно прииложение (с реклами), което позволява на потребителя да персонализира интерфейса на своя Android телефон. Чрез него може да се добавят анимирани цветни рамки по края на дисплея, да се адаптира към различните видео прорези и др.

Рекламите са ограничени, а възможностите за персонализация според предпочитанията на потребителя – големи. Подходящо за геймъри, които обичат по-цветната среда.

 

 

ScreenHive

Семпло, но ефективно приложение за управление на т.нар. дигитално здраве. Чрез това приложение потребителят може да следи колко време използва телефона си и кои приложения. Броячът може да се изведе в балонче на дисплея и улеснява потребителя да следи използваното време.

Таймерът е семпъл, само с бутони за начало и стоп. Приложението е безплатно, без реклами и само за Android.