Нова седмица, в комбинация с нов месец, но традицията остава. Време е за традиционната селекция на NextPIT, която ни предлага няколко интересни приложения и игри, които да пробваме през следващите дни. Този път подборът включва малко игри и няколко полезни приложения.

 

Super Clone

Динамична игра със стрелба, в която целта е ясна – стреляне по противниците и предпазване от техните куршуми. Виртуалният герой се прицелва и стреля автоматично, а за геймъра остава задачата да го позиционира по възможно най-добрия начин и да подбира подходящи места за прикритие и атака.

Има и RPG елементи с отключване на бонуси, оръжия и умения за героя. Има и покупки в играта, но не са задължителни за прогреса.

 

 

Bullet Echo

Още една „пуцалка“, но този път с по-сериозен стратегически елемент. Играта е мултиплейър, като се играе срещу други играчи във виртуална арена. Когато се движи из картата, играчът не може да вижда добре всичко около него.

Виждат се само някои елементи, когато са в съответна близост. Освен това трябва да се обикаля и да се събират оръжия, ъпгрейди, защита от куршуми и здраве. И през цялото време трябва да се внимава дали някой противник не се промъква тайно.

 

 

LinkTray

Семпло, но практично приложение, което улеснява споделянето на линкове между приложенията в телефона.

Добавя се уиджет, който обединява линковете от приложенията и те могат много по-бързо и лесно да бъдат препратени към друга програма. Например да се сподели линк към YouTube клип в социална мрежа или друго. Само за Android.

 

 

Tap, Tap

Това приложение позволява на потребителите на Android да получат функция, която досега се предлагаше само от iPhone.

Тя може да превърне гърба на телефона в своеобразен виртуален бутон и чрез две или три почуквания с пръст по него да се активират избрани функции или приложения. Програмката все още е в ранна фаза, така че може да блокира, но показва потенциал.

 

 

Blind Legend

Игра, която е насочен към хората с увредено зрение. Тя се играе без графика, а се разчита само на аудиото.

Виртуалният герой също е незрящ, като той разчита на водачеството на своята дъщеря, като следва гласа ѝ. Има 3D звук, който помага за ориентиране в конкретната посока, както и да знае какви действия да предприеме. Играта е безплатна.