Искате да започнете подкаст докато сте в движение? Android е перфектната мобилна платформа за това, независимо дали използвате смартфон или таблет. Но кое приложение за записване на подкаст да използвате на Android устройството си?

 

Информацията на Make Use Of може да ви помогне да намерите отговора.

1. Spreaker Studio

Spreaker Studio е изчерпателен инструмент за подкастинг. Той предлага пълен виртуален потребителски интерфейс за студио, включително функционалност за редактиране. Можете да излъчвате подкасти на живо или да ги записвате, като имате отделни контроли за сила на звука за всеки канал. След като свършите, подкастът се качва автоматично в хостинга на Spreaker. Spreaker дори ще ви позволи да споделите подкастата в YouTube и iHeartRadio, ако имате абонамент.

2. Anchor

Anchor предлага напълно безплатен хостинг за потребителите си. Anchor предлага импортиране на гласови съобщения, групов чат, импортиране на музика от Spotify, преходи, фонови задачи и звукови ефекти, както и стандартно записване. След като приключите, можете да качите подкаста си в iTunes или Google Play.

 

За да направите многоканален подкаст, вашите гости ще трябва да използват Anchor и на телефоните си. Можете да изпратите покани с линк чрез SMS. Веднъж получен, вашите гости могат да вземат участие, като използват телефона си.

3. Podbean

Предлагайки мобилно приложение и хостинг пакет, цените за Podbean започват от $ 3 на месец за 100 MB месечно съхранение и 100 GB трафик. Предлагат се по-големи пакети, с ограничени и неограничени опции. Те също така включват подробни статистически данни и възможността да включите множество администратори, в зависимост от това колко сте готови да похарчите.

 

Имайте предвид, че не е нужно да използвате хостинга на Podbean, дори ако използвате функцията за запис на приложението. Чрез страницата Settings можете да посочите местоположение за запазване на подкастите си. Това означава, че можете лесно да качите записа си в хостинг услуга по ваш избор.

4. Audioboom

Ако хостингът е проблем и искате да публикувате подкасти от мобилно устройство, Audioboom ви позволява да записвате и качвате от телефон или таблет. Безплатната версия на приложението се фокусира върху слушането, а не върху записването, но все пак ви дава инструментите, от които се нуждаете. Те включват текущ брояч за това колко време ви остава за текущия месец и някои основни инструменти за редактиране. Можете да добавите изображение, заглавие, описание и категория, преди да качите подкаста.

5. SoundCloud

Ако търсите приложение за запис на подкасти, което предлага запис и качване на безплатен хостинг (с ограничения), SoundCloud е идеален. Освен че ви дава възможност да разглеждате колкото искате подкасти, песни, трейлъри и аудиокниги, приложението SoundCloud разполага и с ефективен инструмент за записване. Не забравяйте, че можете да вградите публикации в други медии и ако имате социални акаунти свързани с SoundCloud, вашият подкаст се споделя и там.

 

Вижте облачните услуги, които предлагат безплатно място за съхранение