Имате ли нужда от приложение, което ви помага да контролирате количеството мобилни данни, което използвате? В такъв случай не пропускайте информацията на Android Authority.

 

По-долу ще откриете списък с най-добрите Android приложения за за пестене на мобилни данни.

1. DataEye

DataEye е безплатно приложение, с реклами. То не предлага много опции, но за някои потребители това може да е добре, тъй като работата с него е изключително лесна. Приложението показва използването на данните ви в реално време, включително как всяко приложение използва данните ви. Освен това можете да изключите данните за приложения, които не използвате често или не искате да синхронизират във фонов режим.

2. Datally

Това безплатно приложение е на Google и предлага повече функции, от колкото може да си представите. Datally показва използването на данни като цяло или по приложения. Освен това приложението ви позволява да блокирате използването на данни във фонов режим, да въвеждате дневни лимити и много други неща.

3. GlassWire

GlassWire е друго добро приложение за мониторинг на мобилните ви данни. То следи използването на данни на базата на приложенията ви и блокира тези приложения от мрежовия достъп, които започнат внезапно да използват прекалено много вашите данни. GlassWire има платена версия с повече функции и цена $9.99.

4. Браузър с функции за пестене на данни

Много браузъри разполагат с функции за пестене на мобилни данни.Такива са Google Chrome, UC Browser Mini, Opera Mini и Phoenix Browser. Те компресират данните, намаляват разделителната способност на изображенията и понякога пропускат части от страницата, която сте отворили. Резултатът е по-ниска употреба на данни.

5. Lite версиите на приложенията

Някои популярни опции включват Facebook Lite, Spotify Lite (в някои региони), Facebook Messenger Lite, Gmail Go, YouTube Go (в някои региони) и UC Browser Mini. Тези приложения не само работят бързо и леко, но и обикновено използват по-малко мобилни данни в сравнение с пълните версии.

 

Вижте 8 полезни съвета да спестите интернет трафик в Android