Няма съмнение, че YouTube е един от най-добрите видео сайтове в света. И разбира се, най-популярният. Но има някои фантастични алтернативи на YouTube, които заслужават внимание.

 

Ето кои според make use of са най-добрите алтернативи на YouTube, които си струва да бъдат посетени.

1. Vimeo

 

Сайтът е първият в мрежата, който поддържа видео клипове с висока разделителна способност и въпреки че включва селекция от генерирани от потребителя тарифи, акцентът му е повече върху висококачественото съдържание.

 

Сайтът има приятна функция за търсене, която организира видеата по категория и канал. Не сте сигурни какво да гледате? Редовно актуализираната селекция от служители на Vimeo може да ви помогне.

2. Metacafe

 

Metacafe е видео сайт, който е специализиран в краткото видео съдържание. Това е един от многото видео сайтове като YouTube. Съдържанието включва всичко – от най-добрите места за сърфисти в света до съвети за това как да завършите трудно ниво на любимата си видеоигра.

3. Dailymotion

 

Dailymotion е друг видео сайт като YouTube. Той се появи през март 2005 година, само месец по-късно от по-известния си съперник. Днес Dailymotion е вероятно най-близкият конкурент на YouTube. Има милиони видеоклипове, качени от професионални издатели и любители. Видеоклиповете на началната страница са организирани по категории.

 

Dailymotion ви позволява да създадете акаунт. Колкото повече видеоклипове гледате, толкова по-персонализирани са препоръките на сайта.

4. Veoh

 

На Veoh има милиони видеоклипове, повечето от които са професионални продукции. Veoh разполага с широка гама от телевизионно съдържание, включително пълни епизоди и клипове от шоу програми. Veoh има и музикално съдържание и филмова секция.

 

5. Crackle

 

Собственост на Sony Pictures Entertainment, Crackle е сайт за онлайн стрийминг, който включва оригинални предавания за мрежата, както и холивудски филми и сериали. Освен това Crackle предлага някои по-стари филми, които може да сте пропуснали.

 

Вижте колко интернет трафик изразходва YouTube от смартфона