Вижте още: Новият QLED Smart Телевизор Samsung 65Q7C - Дизайн

 

Ако сте решили да си купувате висококачествен UHD телевизор, то бихме ви дали един приятелски съвет, разгледайте Premium UHD серията на Samsung, която е със сертификация на консорциума UHD Alliance. Тя ви гарантира максимално качество по отношение на резолюция, контраст и цветове благодарение на хардуерната поддръжка на HDR.  UHD Premium телевизорите които днес се предлагат на пазара обаче да доста скъпи, но всяко правило има и своите изключения

 

UE55 Premium UHD серията на Samsung

 

В това свое ревю екипът на Digital.bg ще ви покаже едно такова. Samsung UE55MU7002 е най-достъпният модел от серията Premium UHD на Южно Корейският бранд.

 

Дизайн

Първото нещо което ни прави впечатление е дизайна на телевизора. Линията му си има име което са ѝ дали Samsung и тя се казва „360° Design”. Характерното за нея е, че е минималистична и максимално изчистена. Хромираната метална стойка и обков пасват на всеки съвременен интериор. Гърбът също е доста интересен, той има текстура по която не личат драскотини и прах, а охлаждането е скрито само в една дискретна линия тук.

 

Samsung 360° Design

 

Samsung са внедрили тук технологията Clean Cable Solution която ще ви спаси от неудобството да търсите как да скриете загрозяващите общия силует кабели. Всъщност той е само един и е скрит в гърба и стойката на телевизора.

 

Samsung Clean Cable Solution

 

Към него свързвате специалната One Connect кутия която вече ви предоставя богат асортимент от изходи и приложения към които да свързвате външни устройства, жичен интернет или USB флашки с видео и снимки.

 

Samsung One Connect

 

В три от страните си телевизорът е безрамков и така картината изглежда сякаш плува във въздуха. Но за този ефект до голяма степен допринася и самата картина.

 

Безрамков Дисплей

Тестовата ни бройка е с 55” диагонал и 4K резолюция (3840 × 2160 пиксела), но MU70 серията включва още телевизори с 65” и 75”. Картината е максимално детайлна и дори да се приближим да гледаме от съвсем близко разстояние, трудно бихме успели да забележим очертанията на пикселите с невъоръженото си око.

 

 

Много производители на телевизори използват маркетинговият трик да напишат в характеристиките на даден свой продукт "HDR Enabled" - това далеч неозначава, че телевизорът има реална HDR функция. Samsung UE55MU7002 обаче е от изключенията, при които имаме истински HDR.

 

Технологията HDR1000/Extreme

 

В това можете да се убедите от кадрите на екраните си. Технологията се казва HDR1000/Extreme, благодарение на която няма да пропуснете нито един детайл, нито на преден, нито на заден план от пейзажа пред себе си. Също така ще се насладите на кинематографична яснота във всяка една сцена при която има динамично движение. Ако имате бързо движещи се обекти, благодарение на Motion Rate 240 функцията на Samsung няма да се появи неприятно замазване. Идеално за феновете на Formula 1.

 

10-битов дисплей с 1 милиард цвята

 

Масовите телевизори имат 8-битови дисплеи 16.7 милиона цвята - нормална картина която би покрила базовите потребителски нужди. Този тук обаче е 10-битов, което му предоставя 60 пъти повече цветове, достигайки 1 милиард.

 

Dynamic Crystal Colour и Precision Black

 

При MU7002 маркираме наличието на още две технологии, които оказват благотворно влияние на цветовете - това са Dynamic Crystal Colour и Precision Black. При първата самото наименование говори достатъчно какво представлява тя, а втората предоставя по-голяма наситеност на черното и по-голяма яркост на бялото. Така силният контраст и локалната техника за затъмняване спомагат за изостряне и по-добра точност на сцените.