Ако се налага да станете от Windows 10 компютъра си, а наоколо има любопитни хора ще трябва преди това да го заключите или да се разлогнете от системата, ако е за по-дълго време.

Разлогването ще затвори всички файлове и приложения, които сте използвали преди това и компютърът ще се подготви да се изключи, така че е важно да сте запазили всички промени преди това.

 

От Business Insider знаят 4 различни начина за разлогване от Windows 10 компютър.

Първи начин: От Start менюто

 

1. Отворете „Start“ менюто като кликнете върху иконата в долната лява част на екрана или чрез натискане на логото на Windows на вашата клавиатура.

2. Потърсете в списъка с опции отляво иконата на вашия профил.

3. Кликнете върху него и след това изберете „Sign out“.

Втори начин: Чрез менюто за бърз достъп

 

1. Натиснете едновременно логото на Windows на клавиатурата си и клавиша "x", за да изведете менюто за бърз достъп.

2. След това можете или да навигирате с мишката или да натиснете „u“ и „i“ на клавиатурата си, за да се разлогнете с помощта на преки пътища.

Трети начин: С помощта на  “Ctrl” + “Alt” + “Delete”

 

1. Можете също така да намерите опцията за разлогване в менюто, до което можете да стигнете като натиснете „Ctrl“ + „Alt“ + „Delete“ на клавиатурата си.

2. Тъй като това меню има приоритет и прекратява „зациклилите“ приложения, този метод може да бъде полезен, когато се опитвате да излезете от крашната програма.

Четвърти начин: Чрез диалоговия прозорец „Shut Down Windows“

 

1. Отидете на десктопа, изберете го и след това натиснете клавишите „Alt + F4“ на клавиатурата си.

2. „Alt + F4“ обикновено принуждава избраното понастоящем приложение да се затвори, но тъй като все пак ще ги затворите така или иначе всички програми, можете също така да натиснете „Alt + F4“ до отварянето на диалоговия прозорец „Shut Down Windows“.

3. От опциите изберете „Sign Out“.

 

Вижте 6 лесни настройки в Windows 10, които ще подобрят работата на компютъра ви