Не е нужно да сте професионален барман, за да правите вкусни и красиви коктейли. С помощта на правилното приложение можете да видите съставките, които трябва да сложите в шейкъра. Останалото е лесно!

Да се насладите на любимата си напитка в бара е забавно, но да се научите да правите свои собствени коктейли у дома е много по-забавно, смятат от Review Geek!

Ето за какво да гледате когато търсите приложение за коктейли:

 

1. Да предлага разнообразни, висококачествени рецепти. Тъй като всеки харесва различни неща, доброто приложение за коктейли трябва да предлага голямо разнообразие от рецепти за коктейли, които са тествани и считани за вкусни. Най-добрите приложения за коктейли имат рецепти за замразени и сладки напитки, класически и коктейли от ерата на забраната, международни напитки и забавни нови измислици, така че да има по нещо за всеки. Наличието на голямо разнообразие от рецепти означава и повече нови напитки, които да опитате, така че да получите по-добро усещане за това, което харесвате.

 

2. Да разполага с ръководства стъпка по стъпка. Много важни са инструкциите, особено ако има и снимки.

 

3. Да разполага със списък на нещата, от които ще имате нужда. Ако искате напитките ви да излязат перфектно, трябва да разполагате с подходящите съставки и оборудване. Най-добрите приложения за барманство изброяват абсолютно всичко, от което се нуждаете, за да можете да сте подготвени.

 

4. Да има професионални снимки. Висококачествените снимки не само ни привличат да консумираме напитката, но и ни дават ориентир за направата му (съвпадат ли например цветът и вискозитетът). Те също така дават предложение как да гарнирате и сервирате напитката.

 

5. Да има допълнителни функции като способността да запазите любима рецепта, която сте харесали, за да можете лесно да я намерите отново. Някои приложения ви показват произволна напитка, ако сте нерешителни. Бонус са приложения, които предоставят информация защо са необходими конкретни консумативи или малко история за дадена напитка.

The Liquor Cabinet (безплатно)

Интерфейсът на The Liquor Cabinet е толкова красив, колкото и напитките в него. Приложението предлага класически напитки, както и изключителни коктейли, курирани и тествани от тримата братя, основали приложението. Можете да търсите рецепти в приложението и дори да търсите коктейли, приготвени с определна напитка - ракия или ром. Докосването на коктейл ще ви отведе до отделната му страница, където можете да видите професионална снимка, заедно с рецептата и цялото оборудване, което ще ви е необходимо, за да го направите.

Cocktail Flow (безплатно)

Cocktail Flow е солидно приложение за всички видове любители на коктейли, но е особено полезно за тези, които искат да овладеят приготвянето на всички най-популярни напитки. Приложението има над 600 рецепти, включително някои по-малко известни опции като Dark and Stormy, Negroni и Mint Julep.

Освен да търсите напитки по име, можете да търсите рецепти, приготвени със специфичен тип алкохол като текила или джин. Можете също така да намалите опциите за рецепти въз основа на това кои съставки имате под ръка. Също така ви позволява да маркирате любимите си рецепти, така че те да бъдат по-лесни за намиране следващия път.

Bartender’s Choice ($4.99)

Ако шкафът ви за алкохол е добре запасен, но не можете да решите какво да пиете, Bartender’s Choice може да ви помогне да вземете решение. Просто му кажете какъв алкохол искате да пиете или вида на напитката, за която сте в настроение и ще видите няколко опции, допълнени със снимки и кратък списък на съставките. Докосването на напитка ви отвежда на страница с по-голяма снимка, нейната рецепта и едно или две изречения за напитката. Разбира се, можете да преминете и през азбучната база данни на Bartender's Choice за напитки и да запазите или споделите рецепти с приятели.

Cocktails Guru (безплатно)

В базата на Cocktails Guru се съдържат 15 000 рецепти. Освен че е добре заредено с рецепти, Guk Cocktails изброява и топ 100 коктейли, както и тези, които са предпочитани от членовете на общността. Така че можете да опитате какво пият другите или да направите нещо, което никога досега не сте пили. Приложението също така улеснява запазването на коктейлите в списък с любими и може да оценявате всяка рецепта, която опитате.

Докосването на коктейл ще ви отведе до отделната му страница, която има различни раздели за информация, рецепта, снимки и коментари. Повечето коктейли имат и възможност за видеоурок, заедно с начин да се направи безалкохолна версия на напитката, ако е възможно.

 

Вижте най-добрите приложения за готвене