Предстоящият предстоящ сезон е чудесна възможност да изненадаме любим човек с неочакван подарък. За да го направите вече не е нужно да излизате от вкъщи или дори да ставате от дивана. Необходим ви е единствено смартфон и достъп до интернет. Лесно можете да разгледате и откриете подходящ подарък oнлайн, но често трудната част настъпва с извършването на плащане. Понякога може да изпитаме неочаквани проблеми, докато пазаруваме в интернет.

 

Все пак има как да си спестим досадните такси и физически посещения на банкови клонове, като прибегнем до по-модерни методи. Вече ви споменахме за предимствата на електронните пари, които представляват удобна и сигурна алтернатива на традиционните преводи. Сега искаме да обърнем вниманието ви към няколко услуги, с които ще промените представата си затова колко бързо и лесно можете да извършвате плащания в интернет. 

 

1. Wirecard

Wirecard е един от най-големите независими доставчици на услуги за електронни плащания. Компанията позволява трансфери на преводи в 100 валути и си партнира с над 200 международни мрежи за плащания на финансови институции и банки от цял свят. Wirecard осигурява индивидуални решения за своите клиенти в търговията, маркетинга и банковия сектор. Уникални алгоритми следят в реално време преводите, изчисляват валутните курсове и преценяват потенциалните рискове.

 

Основно предимство на Wirecard е, че предлага пълноценно решение за всеки аспект от съхранението и управлението на капитала ви. Клиентите им разполагат с възможността да извършват безкешови плащания във всеки търговски обект с инсталиран PoS терминал. Софтуерът, с който работи Wirecard допринася и за редуцирането на разходите при трансфери и го превръща в оптимално решение за всеки бизнес.

 

Целият процес е автоматизиран, което редуцира риска и вероятността за грешка. Допълнителна система за сигурност се грижи да бъдете защитени от онлайн измами при извършване на плащанията. Ако се доверите на Wirecard ще получите интегрирано решение, което е максимално бързо и сигурно, а което е по-важно е ориентирано към личните нужди на всеки клиент.

 

2. Payoneer

Payoneer предлага комплексно решение за управление на онлайн плащанията и се използва активно от над 4 млн. потребители в повече от 200 държави. След като регистрирате акаунт ще можете да изпращате суми до всяка точка на света в 150 различни валути. Създателите на услугата обещават да ни спестят ценно време, за да се фокусираме върху по-важните неща за бизнеса ни.

 

Редуцирането на разходите е основен акцент и услугата предлага спестявания в размер на до 71% от разходите за мобилни плащания. Payoneer e основана през 2005г. и е избрана в първите 100 имена в класацията Top 100 Financial Services Companies на индекса INC 5000. Клиентите разполагат с привилегията да имат 24/7 техническа поддръжка на десетки езици. Всеки потребител регистрира отделна сметка в своя Payoneer профил.

 

Ако желаете можете да я използвате като инструмент да управлявате всичките банкови акаунти или само да получавате преводи от цял свят. Сред официалните партньори на Payoneer личат имената на Аirbnb, UpWork, Getty Images, Shutterstock, Amazon, Wish и Adobe. На практика услугата позволява трансфери до всеки търговец, независимо в коя точка на света се намира.

 

3. LeoPay

LeoPay работи бързо, лесно и сигурно, предоставяйки безплатно IBAN акаунти в повече от 10 валути. Удобен за използване интерфейс ви предоставя непрестанен достъп до сметката ви онлайн без значение, с какво устройство работите. Предвидена е опция да получите до две безплатни Visa карти, които са освободени от месечни такси. LeoPay вече поддържа мащабна мрежа, която включва над 20 млн. търговски вериги и онлайн портали за пазаруване и мобилни плащания. 

 

Потребителите могат да настройват нотификации на началния екран на смартфона, но също да въвеждат дневни, седмични и месечни лимити. Международните плащания извършвани с LeoPay не се облагат от допълнителни такси. По този начин услугата предлага полезно решение за обикновения потребител, който иска бързо и сигурно да извърши или получи финансов превод. Това определено е една от най-атрактивните услуги за тази цел.

 

4. Paysera

Paysera е алтернативна концепция, която е оптимизирана и за българския пазар. Пазаруването на стоки в интернет никога не е било по-лесно с поддръжката за 5000 онлайн магазина и онлайн портала. Услугата гарантира извършването на изгодни валутни трансфери и максимална сигурност. Регистрацията е безплатна и изисква няколко минути. Paysera се отличава с гъвкавост, надеждност и качество, заради което е предпочитан избор на малкия и средния бизнес.

 

Партньорите им вече надхвърлят 14 хил. души, а активните индивидуални клиенти са повече от 350 000. В голяма степен Paysera представлява лесен за използване мобилен портфейл, с който в реално време да банкирате от смартфона. Това премахва и нуждата да носите пари в брой, тъй като по електронен път може да платите в заведение или извършете банков превод. Мобилното приложение има достъп до номерата в списъка с контакти, което също улеснява трансферите.

 

Ощe от Digital: Ерата на електронните пари