Има много начини да получите безплатни електронни книги за вашия Kindle. Всъщност, ако сте достатъчно ориентирани в ситуацията, можете да намерите безкрайно количество книги за вашия Kindle, без да харчите нито една стотинка, смятат от Business Insider.

Ето всички начини, по които можете да намерите безплатни книги на вашия Kindle и да започнете да четете.

Потърсете в книжарницата Kindle на вашето устройство или на Amazon.com

 

На уебсайта на Amazon можете да отворите секцията „Free Kindle eBooks“, за да намерите безплатни книги. Книгите са организирани по категории, които може да разгледате през свободното си време.

Може да посетите и секцията „Cheap Reads“. В допълнение към безплатните книги, този раздел включва и „Kindle Unlimited“ и „Prime Reading“ книги. Можете също да търсите с „Free Kindle Books“ на уебсайта на Amazon. 

За да намерите тези книги директно на Kindle устройство, отключете екрана му и докоснете иконата на количката, за достъп до магазина. На началната страница ще намерите категорията „Deals“, заедно с опциите „Kindle Unlimited“ и „Prime Reading“.

Можете също така ръчно да въведете „Free“ в лентата за търсене в горната част. Този списък ще включва безплатни книги и онези, които попадат в абонаментите „Prime“ и „Unlimited“. Докоснете книга, за да я отворите и следвайте стъпките, за да я изтеглите безплатно.

Използвайте абонамент за Amazon Prime или Kindle Unlimited

Абонаментът „Prime“ ви дава достъп до „Prime Reading“, който е по същество книжният еквивалент на други популярни услуги като „Prime Video“ и „Prime Music“. Като член ще може да отворите стотици безплатни книги, които можете да намерите както онлайн, така и на Kindle устройството си.

Можете да прегледате секцията „Prime Reading“ за нови книги, които се добавят всеки ден. Освен това, регистрирайте се за бюлетина на Amazon, „First Reads“, и ще получите изключителен достъп до нови Prime заглавия, преди те дори да бъдат публикувани.

Междувременно, „Kindle Unlimited“ е отделна опция за абонамент, която ви позволява да наемете до 10 книги, списания или аудиокниги на месец, без да плащате за тях.

Месечният абонамент струва $ 9,99, но можете да изберете 30-дневна безплатна пробна версия, преди да решите дали да се ангажирате.

Погледнете ресурси като Project Gutenberg, BookBub и Scribd

 

Ресурс извън Amazon е Project Gutenberg, колекция от книги с обществено достояние, които са предоставени под формата на електронни книги. BookBub е имейл услуга, която ще ви предупреждава за безплатни книги в онлайн каталога на книжарниците. А Scribd е конкурент на Kindle Unlimited - за $ 9,99 на месец получавате достъп до онлайн база данни с хиляди електронни книги. Освен книги, Scribd предлага и списания и аудиокниги.

Споделяйте книги с приятели или семейство, като ги добавяте в Amazon Household

 

Споделянето на книги е чудесен начин да получите такива безплатно. За да направите това, ще трябва да добавите членове на семейството или приятели в Amazon Household. Можете да се регистрирате за Amazon Household онлайн или на Kindle устройството си.

 

Вижте как да гледаме безплатно български онлайн телевизии