Въпреки сериозното си развитие и множеството промени, смартфоните продължават да изискват SIM карти, за да се свързват с дадения оператор. Самите карти вече са доста по-малки и на все повече телефони те са достъпни чрез панел отстрани, който обаче може да се отвори само със специален инструмент. Както AndroidPIT обаче показва, всъщност има начини това да стане и без такъв инструмент.

 

Любопитно: Бъдещите смартфони ще имат SIM карти вградени в самите процесори

 

Вариант 1 – обеца или пиърсинг

Повечето обеци и пиърсинги имат достатъчно тънък елемент, който да се пъхне в дупката на слота. Разбира се, ако обецата е достатъчно малка.

 

 

Вариант 2 – кламер

Един от най-логичните помощници, за които се сещаме в такава ситуация. Стандартните кламери могат да се окажат твърде едри, особено за по-компактните телефони. По-малкият формат кламер обаче трябва да свърши работа.

 

 

Вариант 3 – игла

Освен за шиене, иглата може да бъде полезна и за отваряне на слота на SIM картата на телефона. При това във всеки шивашки комплект има различни игли, така че намирането на подходящата трябва да е доста лесно. Трябва обаче да внимаваме как държим телефона по време на процедурата, за да няма болезнени инциденти.

 

 

Вариант 4 – габърче, телбод

Това са други полезни алтернативи на инструмента за отваряне на капака на порта за SIM карта. Те са малки, честосрещани и... бодливи. Затова и с тях трябва да се внимава като с иглата.

 

 

Вижте най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix