Понякога не ни се иска нашите съобщения да съществуват вечно на нечий телефон. Каквато и да е причината за това ваше желание, може да използвате някой от тези 4 начина за изпращане на самоунищожаващи се съобщения.

 

Съществуват разбира се, и други опции, но според Gizmodo тези приложения и плъгини ще са ви много полезни.

1. Secret за iMessage

С пристигането на iOS 10, Apple Messages app store е отворен за бизнеса. Secret е една от първите добавки за приложението, която ви позволява да настроите фиксиран срок преди вашите съобщения да бъдат изтрити, и дори да ги върнете обратно, ако по-късно сте размислили. Всичко ще работи безпроблемно, ако вие и вашите контакти имате Secret. Тези, които не разполагат със Secret или нямат iOS устройство ще получат линк към съобщението.

2. Privnote

Ако не искате да бъдете ограничени от платформи или приложения, и искате нещо, което работи за всички в мрежата, Privnote може да бъде отговор на желанието ви. Privnote позволява да създавате съобщения, които се самоунищожават, веднага след като те са били прочетени или след определен период от време (между един час и 30 дни). Имате възможност да използвате парола за защита на съобщенията си и може да получите известие за унищожаването им чрез електронна поща, ако искате.

3. Digify for Gmail

Digify for Gmail е разширение за браузъра Chrome, което не изтрива вашите действителни имейли, а само прикачените към тях файлове, след като са били разгледани от получателя. Логнете се с вашия Google акаунт и ще получите нов бутон Digify в прозореца за писане на нов имейл. Той ви позволява да настроите дата за изтриване на прикачените файлове или да изберете определен период от време след отварянето им. Можете също така да получите Track & Unsend линк в Gmail, който ви позволява да видите кой отваря файла и дори да го върнете, ако размислите по-късно. Абонирайте се за да получите достъп до повече функции.

4. Confide

Confide работи на Windows, Mac, iPhone, Android и дори Apple Watch. Приложението Confide изпраща криптирани съобщения, които се самоизтриват веднага след като са били прочетени. Приложението използва Еnd-To-End технология за криптиране на данните и не позволява чрез скрийншот да се заснеме съобщението. Потребителите също така разполагат с възможността да прикачват изображения и документи от всички популярни облачни услуги в интернет. Единственият недостатък е, че и двете страни трябва да имат инсталирано приложението Confide.

 

Вижте шест трика за по-удобно писане на съобщения