Заснели сте няколко видеоклипа от последната си почивка и сега какво смятате да правите с тях? Може би искате да изрежете отделни кадри, да подобрите качеството или да добавите забавни елементи?

Най-хубавото е, че можете да направите всичко това на вашия телефон, защото в момента има някои фантастични видео редактори на Android. Ето съветите на Review Geek за това какво да вземете предвид когато избирате Android приложения за редактиране на видео.

 

1. Какви са вашите желания - Разнообразието от приложения за редактиране на видео е голямо. Така че не трябва да ви е прекалено трудно да намерите такова, което да отговаря на вашите вкусове и нужди.

 

2. Multi-Track времева линия - Тази опция ви позволява да подреждате множество видеоклипове, аудио записи и изображения един върху друг във времева линия, за да създавате вашите видеоклипове. Това е почти универсална функция за видео редакторите за настолни компютри, но на мобилни устройства е забележимо по-рядко срещана. 

 

3. Основни характеристики - Splicing (изрязване на клипове с различна дължина), cropping (увеличаване на клиповете или регулиране на съотношението на страните) и пренареждане (преместване на клипове в различни порядки) са основните характеристики за едно приложение за редактиране на видеоклипове. Създаването на текст и преходите на сцени също са основни инструменти, но не са толкова необходими.

4. Разширени функции - Тук попадат неща като хромиране, класиране на цветовете или анимация с ключови кадри са необходими само ако искате да се потопите дълбоко в процеса на редактиране. 

 

5. Специални ефекти - Много мобилни редактори се гордеят със своите стотици специални ефекти, които можете да добавяте към видеоклиповете си. Различните приложения предлагат различни видове ефекти.

 

6. Активи - Има доста приложения, които предлагат възможност за закупуване на допълнителни активи. Обикновено ще трябва да плащате за всеки актив, но някои приложения предлагат по няколко в комплект или предлагат активи като бонус за техните премиум версии.

 

7. Модел на плащане - Няма да намерите наистина добро безплатно приложение за редактиране на видео. Обикновено се налага да плащате по някакъв начин, независимо дали за активи, за допълнителни функции или за да се отървете от реклами или воден знак, приложенията обикновено изискват еднократно плащане или абонамент.

KineMaster

KineMaster е една от най-добрите опции. Основните функции са включени, но са включени някои впечатляващи професионални инструменти. KineMaster също разполага с магазин за активи, от където можете да закупите музика, видеа и графики за използване в редакциите си. KineMaster предлага уроци за приложението си на своя канал в YouTube.

KineMaster е безплатен за изтегляне, но в приложението ще има реклами и вашите видеоклипове ще имат воден знак. Ако искате да се отървете и от двете, като същевременно получавате достъп до над хиляда премиум активи, ще ви трябва KineMaster Premium, чиято цена е $ 3,99 на месец или $ 22,99 на година.

PowerDirector

Друг редактор, който ви предоставя всички инструменти, които са ви необходими за създаване на впечатляващи видео клипове е PowerDirector. Можете да добавяте текст и преходи, но също така имате достъп до по-мощни инструменти. Честно казано, PowerDirector и KineMaster са доста сходни помежду си по отношение на функциите, така че всичко се свежда до това кой от тях харесвате да използвате повече.

Подобно на KineMaster, PowerDirector също предлага уроци на своя канал в YouTube. Ще трябва да се уверите, че гледаните от вас видеоклипове са за мобилната версия, тъй като има и версия за десктоп.

PowerDirector е безплатен за изтегляне, но ако искате да редактирате 4K кадри, да получите достъп до стотици ефекти и преходи, да се отървете от водния знак и да използвате още повече инструменти (например видео стабилизация), тогава ще ви трябва „Premium” абонамент, който струва $4,99 на месец, $ 9,99 за три месеца или $ 34,99 за година.

Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Pro е стандартен за индустрията видео редактор, който се използва за редактиране на всичко - от филми до видеоклипове за качване в YouTube. И макар че Adobe не предлага цялата тази мощ в мобилната версия, Premiere Rush се оказва достоен видео редактор.

Premiere Rush е свободен за изтегляне, но ако искате облачно синхронизиране, за да можете да редактирате на всяко устройство (тъй като е наличен и в macOS, Windows и iOS), 4K експортиране, усъвършенствани аудио инструменти и графични шаблони, ще имате нужда от „Premium“ версията, която струва $ 9,99 на месец (и идва със 100 GB облачно съхранение). Можете също да получите Premiere Rush Premium, ако плащате за Adobe Premiere Pro за $ 20,99 на месец или Adobe Creative Cloud Suite за $ 52,99 на месец. Можете да намерите повече информация за това на сайта на Adobe.

Quik

Quik има една цел: да направи видео редактирането възможно най-бързо и безпроблемно. С изобилие от предварително изградени шаблони и преходи заедно с интуитивен потребителски интерфейс, можете да създадете страхотни видеоклипове в Quik за няколко минути. Приложението дори се опитва да автоматизира някои части от процеса на редактиране, но можете да ги направите и ръчно, ако предпочитате. Приложението Quik е напълно безплатно.

 

Вижте най-добрите безплатни онлайн видео редактори