Мобилни игри, практични приложения, нови функции и възможности. Разнообразието от предложения в магазините за приложения продължава да става все по-голямо. AndroidPIT отново ни предлагат селекция от интересни приложения за Android и iOS, които си струва да пробваме през следващите дни.

 

Любопитно:  Най-изтегляните безплатни приложения за Android в България тази седмица

 

DontKillMyApp

Това е приложение, което цели да запази други приложения от все по-стриктните режими за ограничаване на консумацията на енергия.

Всеки производител вече добавя такива режими върху наличните системи на Android. Така се оказва, че някои приложения постоянно биват спирани и ограничавани от системите дори и потребителят да ги използва активно и те да имат нужда от работа на т.нар. фонов режим.

 

 

DontKllMyApp позвоялва на потребителя да провери как се справя телефонът с обработката и ограничаването на другите приложения. То прави дълъг тест и изчислява дали наличните приложения и алгоритми вършат работа. Ако това не се случи, дава насоки какво да се направи и кои услуги да се активират или деактивират.

 

ALTER: Between Two Worlds

Това е игра, която има за цел да помогне паметта и логическото мислене. Тя представлява колекция от множество пъзели, които играчът трябва да реши, за да може да продължи към следващото ниво, а персонажът да научи още от тайните на древния храм, в който се намира.

Играта има и атрактивен саундтрак, който прави решаването на пъзелите интересно и динамично.

 

 

Acture

Пристрастяването към телефона е проблем, който се появява неусетно. Това приложение иска да помогне, като вместо със забрани, подхожда с обяснения. Вместо кодове за достъп до приложенията, то иска да се въведе добра причина защо да го даде.

Приложението не изпраща обясненията никъде, а ги пази са самия потребител. Целта е той да може да прегледа какви причини дава и да се замисли доколко наистина има нужда да използва някое приложение по 15 пъти на ден, вместо по-малко.

 

 

Keen

Pinterest вече не е най-актуалната платформа, но все пак е интересна. Толкова интересна, че Google направи неин конкурент в лицето на Keen. Приложението все още е експериментално, така че може да има проблеми в работата. За разлика от Pinterest, то не залага само на изображения, но позволява създаване на папки с разнообразно съдържание – видео, снимки, статии и др., които потребителят да организира в категории по свой интерес.

 

 

Keen позволява търсене по ключва дума, като има и машинно обучение, което научава интересите на потребителя. Затова с времето платформата става по-добра и в препоръките към потребителя за друго съдържание, което е интересно за него. За целта ще е нужна и по-голяма потребителска база, каквато няма заради експерименталния статут на приложението. Но това със сигурност ще се промени с течение на времето.