Нямате нужда от скъпо членство във фитнеса или да купувате нова екипировка, за да се поддържате във форма. От Make Use Of разглеждат 5 безплатни начина за трениране като оставят вас да решите къде да изпълнявате упражненията – у дома, на открито в парка, в хотелска стая или дори на работа. Може дори да избирате нива на трудност на самите упражнения.

 

1. NBC Better’s Bodyweight Schedule (уеб)

 

 

Стефани Мансур е създала 30-дневна силова тренировка, базирана на упражненията за загуба на телесно тегло. Това е сред най-простите ръководства, с ясни графици за тези, които сега започват. Мансур разделя тренировката на три категории: горната част на тялото, долната част на тялото и основните упражнения. Всеки ден се фокусира върху една от тях. Тренировките са достъпни и за тези, които не са в най-добрата форма в момента. Мансур предоставя множество упражнения за всяка категория (демонстрирани с видеоклипове) и ви предлага да ги повторите толкова пъти колкото желаете.

 

2. Learn To Muller (уеб)

 

През 1904 година спортистът Дж. П. Милър пише книгата си „My System“. В нея той описа набор от 18 упражнения, които могат да се направят във всеки дом за 15 минути. Книгата беше масов хит и самият Франц Кафка я препоръча на всички.

 

Learn To Muller ви дава оригиналната книга, както и ясно ръководство за това как да се впишете в „My System“. „My System“ е шестседмичен курс, с основни упражнения, които бавно ви надграждат до пълната тренировка. Последният етап е енергична 15-минутна тренировка от 18 упражнения.

 

3. Nerd Fitness’s Beginner and Advanced Workouts (уеб)

 

Уебсайтът разполага с отлични ръководства както за тези, които искат да влязат във форма така и за тези, които вече са в добра форма. Тренировката за начинаещи е 20-минутна, с няколко допълнителни минути за загряване. Ръководството включва GIF файлове за по-лесно усвояване на упражненията.

 

4. GymnasticBodies Project (уеб)

 

 

Бившият треньор на националния отбор по гимнастика на САЩ, Кристофър Сомър има свой собствен режим на упражнения, наречен GymnasticBodies. Официалната версия е платена, но той често пуска кратки клипове в Instagram. Така фитнес треньорът и блогърът Антраник Кизирян се е заел с работата по категоризиране и класифициране на всички тези упражнения на своя уебсайт.

 

В акаунта на GymnasticBodies в Instagram ще намерите много повече видеа, тъй като Кизирян е избрал само онези, които са малко по-различни от тези, които обикновено лесно се намират. Трябва също да разгледате канала на GymnasticBodies в YouTube, където ще намерите и подобни видеоклипове, някои от които са по-задълбочени от това, което ще намерите в Instagram.

 

Вижте 5 ефективни приложения за отслабване, които си заслужава да пробвате