Вижте още нашето видеото с 5 полезни урока за начинаещи потребители в приложението TikTok

 

Ако сте активни в TikTok и вече имате желание да създавате ефектно и гледаемо съдържание във видео социалната мрежа, трябва да сте в крак с всички функции, които предоставя приложението на потребителите си. В това свое видео екипът на Digital.bg ще ви покаже 3 видео трика за по-напреднали инфлуенсъри в приложението TikTok.

 

На първо място трябва да се възползвате максимално от функционалностите, които ви дава снимането на няколко последователни клипа. Един от триковете, който можете най-добре да приложите е този, в който ефектите ви позволяват смяна на визия – било то цвят на косата или очите, грим, маска или някакъв фон. Винаги комбинирайте тези ефекти с популярна в момента в TikTok музика. В случай, че не знаете как да вземете музика от клип, който сте харесали – долу в дясно на видеото се върти плоча с музиката която се използва за фон. Кликнете върху нея и ще се заредят всички клипове, които потребители са правили използвайки я.

 

 

Можете да ги разгледате или директно да използвате музиката или съответно гласа, като натиснете бутона „Use this sound“. Сега той е зареден като фон в бъдещото ви видео. Сега кликнете на иконата в ляво и изберете ефект. Възможностите са много, просто експериментирайте. Сега имате два варианта – или да започнете веднага да записвате с ефект, който след първото паузиране да смените и да продължите с друг. Или да започнете без ефект и последствие след паузирането да активирате друг.

Много важно правило, което трябва да следвате е, че при паузиране и последващо стартиране, трябва лицето ви да е на същата позиция в кадър, както преди спирането. Така ефекта ще се получи най-добре. Нашият съвет е да не снимате от ръка, а да използвате статив, като например Influgraf 380. Това е една много полезна джаджа за инфлиенсъри, която сме ви показвали вече в сайта ни. Тя освен статив, има още силно кръгово LED осветление и стойка за микрофон.

 

Видео наопаки

Но да се върнем на това, как да се възползвате пълноценно от функциите и ефектите които ви предоставя TikTok. Една от тях е обратното видео. С достатъчно креативно мислене, чрез него можете да постигнете страхотни ефекти. Ето един много актуален пример, защото съвсем скоро всичко около нас ще цъфне, предвид че наближава пролетта.

Ако искате да снимате, как наистина от почвата израства цвете, ще ви трябва голямо търпение, ежедневно позициониране на телефона, който да снима на едно и също място снимка с дълга експозиция и в крайна сметка резултатът не е сигурно, че ще се получи какъвто сте искали първоначално.

 

 

Има обаче един трик, който ще ви гарантира успех и то много бързо. Вземете в шепата си малко пръст, поставете вече цъфнало цвете по средата, като оставете края на стъблото му да преминава през пръстите ви. Пуснете таймера на камерата на смартфона си и се позиционирайте в кадър. По време на видео записа изтеглете равномерно цветето надолу, докато се скрие в почвата. Последствие от тук пуснете видеото наопики и готово. Вече имате цвете, което е пораснало пред очите ви за няколко секунди.

 

Как да си направим видео близнак

А сега, ако сте достатъчно уверени в това, което правите е време да ви покажем как да правите толкова интересно съдържание, че да съберете много лайкове с него. Често срещан ефект в TikTok е клонирането на образа, при който в кадър имате двойник. Забавно и не особено трудно за реализиране. Единствено трябва някой да ви покаже как се прави и това ще сме ние.

Поставете смартфона на място, където ще можете да застанете пред него и включете таймера за отложен старт на видео заснемането. Той се намира тук в дясно. Сега запише видео, като се старайте да стоите само в едната част на кадъра, без да преминавате средата. Сега свалете видеото. Ако не знаете как става самото сваляне, гледайте видеото в тази публикация докрай и ще разберете. Сега започнете да правите нова публикация и изберете опцията за добавяне на ефекти тук долу.

 

 

Сега изберете иконата за добавяне на зелен екран и в менюто, което ще излезне над нея изберете за фон видеото, което запаметихте преди малко. Отново поставете смартфона си на разстояние и включете таймера за видео запис.

 

 

Този път се позиционирайте в срещуположният край на кадъра, като отново се старайте да не преминавате средната зона, за да не влезнете в пространството на другото си аз. Е, вече знаете как се прави този интересен ефект – тествайте го.

 

Как да свалим видео без воден знак

Ще завършим с това, че повечето начинаещи в TikTok, които искат да свалят видео от него, било то за да го имат просто на смартфона си или за да го качат в някоя друга социална мрежа, обикновено пишат в магазините за приложения Google Play, App Store или App Gallery нещо от сорта на „Download from TikTok“ и си свалят някое от многобройните приложения, които предлагат тази опция. Всъщност обаче има далеч по-лесен начин, който самите TikTok са ви дали. Кликвайки върху бутона за споделяне или върху споменатото в началото на публикацията ни бързо меню, вие имате различни опции, включително така за директно сваляне.

Единственото неудобство е, че видеото ще бъде с водни значи на потребителя, който първоначално го е качил. Има приложения, които автоматично ги премахва, като за целта напишете в търсачките на трите споменати магазина същите ключови думи, като добавете само „Without watermark“. Има и начин сами да направите, това което иначе ще направи някое приложение. Просто отворете сваленият клип с някое от многобройните приложения за коригиране и кропнете нужната ви част от видеото. Някои модели смартфони имат базово такова приложение в менюто си. Ако вашият не е сред тях, просто някое, като напишете в търсачката „Crop video“.

 

 

Има и още един начин, по който можете да запаметите видеото без водния знак и без да режете части от него, но ще влошите малко качеството му и е по-дълъг като врем. За целта изберете опцията на TikTok за дуетно видео. Запишете дуета до края на клипа и дайте „ОК“, сега в момента в който програмата ви дава възможност да изберете заглавна снимка, натиснете върху видеото и активирайте функцията за запис на екран, която имат повечето съвременни смартфони. Сега отворете записаното видео и с помощта на вграденият в смартфона или допълнително свален редактор, изрежете само тази част от дуета, която ви е нужна.