Когато браузърът Firefox 59 бъде пуснат през месец март, той ще има добавени контроли за задаване на разрешения за това дали да има достъп до вашето местоположение, камерата и микрофона на вашия компютър. Той също така ще включва настройка за блокиране на сайтовете да ви изпращат молба да им бъде разрешено да ви изпращат известия.

 

Всички тези настройки са добре дошли! Но не е нужно да чакате, защото и сега може да спрете сайтовете да ви безпокоят с известията си. Благодарение на CNet научаваме за тези 3 предстоящи функции на браузъра Firefox, които може да ползвате още сега.

1. Деактивирайте заявките за уведомяване

Ако сте се уморили от многократно натискане на бутона „Block”, всеки път щом получите молба от някой сайт да му бъде разрешено да ви изпраща известия, има начин да се предотврати това. Въведете „about:config” в адресната лента на Firefox и кликнете върху бутона „I accept the risk”. Потърсете с „dom.push.enabled” и кликнете двукратно върху него, за да промените стойността от „true” на „false”.

2. Деактивирайте заявки за местоположение

Много сайтове също така искат да знаят местоположението ви, което може да е полезно за някои видове сайтове (времето, картографиране и т.н.), но със сигурност не за всички, които искат достъп до тази информация. Ако искате да забраните на всички сайтове да виждат местоположението ви, отидете на „about:config”, потърсете „geo.enabled” и задайте стойност „false”.

3. Деактивирайте заявките за камерата и микрофона

Можете да изключите тези заявки като отидете на about:config. Намерете „media.navigator.enabled” и задайте стойност „false”.

 

Вижте 5 лесни начина да подобрите работата на Firefox