Кредитната карта е един от предпочитаните начини за всякакви покупки в САЩ. Но това далеч не е така в много други страни, включително и нашата. За щастие, онлайн магазинът за приложения и игри за Android Google Play предлага и алтернативни методи на плащане.

 

Google Play предлага огромен брой приложения и игри. Някои от тях са платени, като AndroidPIT ни показва три удобни начина да плащаме без да въвеждаме кредитни или дебитни карти.

 

Пазаруване с PayPal

PayPal е една от най-популярните и разпространени услуги за онлайн плащания. Тя е лесна, удобна и доста сигурна. За щастие, се поддържа и от Google Play Store. Разбира се, първо трябва да имаме профил в PayPal. Това става от самия сайт на PayPal, като се регистрира „personal account”. Към него се добавя банкова сметка и/или карта. Така PayPal взима парите от нея и ги предава на Google Play, но без да споделя банковите данни.

 

 

Пазаруване с ваучери

Google Play предлага множество ваучери на различни суми. Те се продават в много онлайн магазини и се доставят като скреч карти. Кодовете на тях се въвеждат при покупка на приложение, игра или друго съдържание от Google Play. Това може да се прави както от телефон, така и при покупка през компютър.

 

 

Плащане чрез месечната сметка

Един от най-лесните начини е просто сумата да се препрати към мобилния оператор и той да я начисли към месечната сметка. Тази услуга обаче не се поддържа от всички оператори. За щастие, в България се предлага и от трите оператора. https://support.google.com/googleplay/answer/2651410?hl=en&co=GENIE.CountryCode%3DBulgaria

 

 

Бонус: Попълване на анкети

Google предлага възможност да се печелят точки, които да се осребряват като покупки в Play Store. За целта трябва да се инсталира приложението Google Opinion Rewards. То ще предлага на потребителя да попълва различни анкети, а в знак на благодарност, ще му дава точки.

 

 

Още от Digital: 5 приложения за Android, които си заслужава да пробвате тази седмица