Знаете ли, че е възможно да използвате вашия Phone като уеб камера? Телефонът ви никога няма да имитира уебкамера в традиционния смисъл на думата, но има няколко приложения, които записват заснетото от камерата на телефона и го изпращат на Mac, Windows компютър, друго мобилно устройство или дори в мрежата.

 

Това има практически ползи. Например, можете да го използвате като бебе монитор, монитор за домашни любимци или охранитлна камера. Ако имате старо устройство, което събира прах в чекмеджето, това може да ви спести значителна сума пари, смятат от Make Use Of.

EpocCam

EpocCam е най-популярното и най-често изтегляното приложение, което може да превърне iPhone в уеб камера. То работи с всички приложения използващи уеб камери (като Skype и Google Hangouts), поддържа задните и предните камери на iPhone и криптира всички видеоклипове, които записва. Има безжичен обхват от 6 м.

 

Освен приложението ще трябва да изтеглите драйверите директно от уебсайта на разработчика. След като инсталирате приложенията, настройката на връзката е напълно автоматизирана; не е необходимо да правите нищо.

 

Налице е и платена версия на приложението. Тя ви позволява да използвате микрофона за запис на звук, добавяте опция за ръчен фокус и подобрява разделителната способност на видеото от 640 × 480 пиксела до 1920 × 1080 пиксела. Платената версията също премахва водния знак.

iCamSource Pro Mobile

iCamSource Pro Mobile е платено приложение с цена $5, няма безплатна версия с по-малко функции или поддържана от реклами. Приложението Pro Mobile е само една част от уравнението. Ще се нуждаете и от приложението iCam Pro Webcam Streaming (налична е безплатна версия). След като сте инсталирали и двете приложения, ще можете да предавате на живо видео и аудио от всяко iOS устройство. Ако използвате телефона като охранителна камера, iCam може да ви изпраща незабавни сигнали, ако открие движение или звук. Всички събития се архивират автоматично в облака.

AtHome Camera

AtHome Camera е уникално приложение. Приложението за компютъра може дистанционно да гледа през камерата на вашия iPhone, както и приложението за iPhone може да гледа отдалечено от уеб камерата на компютъра. Приложението има две части: стрийминг и преглеждане. Това е още едно чудесно приложение за всеки, който се чуди как да използва iPhone-а си като уеб камера. AtHome Camera се поддържа от реклами, но може да платите, за да се отървете от тях.

 

Вижте най-добрите iOS приложения за управление на файлове