Използването на SD карта улеснява значително  управлението на мултимедийните ни файлове. За съжаление понякога могат да възникнат неочаквани проблеми, които да попречат на записа на нова информация. В дадени случаи SD картите дават подобни грешки, които не позволяват дори да изтриете файловете, които съхранявате на тях. Излишно е да казваме, че това може да ви създаде проблеми, ако пазим важна информация и нямаме резервно копие. 

 

Добрата новина е, че има как сами да се справите и да възстановите нормалната работа на SD картата. Oт MakeUseOf привличат вниманието ни не с един, а с три различни метода да го направите. Всеки от тях може да се приложи максимално бързо и лесно. Ето и кои са начините да си осигурите отново достъп до ценната информация, която пазите на SD памет картата.

 

1. Използвайте физическия слайдър

Вероятно не знаете, но почти всички SD карти разполагат със специален слайдер от едната страна, който функционира като заключващ механизъм. Ако изпитвате подобен проблем това е първото решение за вас. Извадете картата от компютъра и се погрижете слайдъра да е в горната част в различна от "Lock" позиция, за да можете да триете и качвате отново данни на SD картата.

 

 

2. Проверете настройките и свободното място на SD картата 

Специална функция блокира достъпа до съдържанието на SD картата и може да се деактивира от менюто с настройки в Windows. За да го направите кликнете върху името на картата в Devices and drives и с десен бутон изберете Properties и изберете Write Protection. Имайте предвид, че не всички модели поддържат тази опция. 

 

 

3. Върнете картата до фабричните настройки

Кликнете върху Start менюто и изберете Command Prompt от списъка. Въведете командата "diskpart", за да отворите нужния инструмент и изберете SD картата. Следващата стъпка е да напишете в терминала "select disk (DISK NUMBER) и да финализирате процеса с "attributes disk clear readonly".

 

Вижте новият стандарт UHS-III ще направи SD картите два пъти по-бързи