TikTok е видео социалната мрежа, която буквално завладя света. Първоначално създадена за забавление на подрастващите, тя постепенно стана любимо занимание на всички възрастови групи и социални прослойки, благодарение на факта, че в TikTok днес може да бъде намерено буквално всякакво съдържание. Това видео е посветено на тези, които не само гледат видео в социалната мрежа, но и обичат да създават такова. Тук Digital.bg ще ви покаже 3 хитрости, които ще направят TikTok профила ви популярен

 

 

Често чуваме въпроса - Какво съдържание е най-добре да публикувам? Отговорът тук не е ясно регламентиран и няма точно определено “правилно съдържание”. Факт е, че понякога откровено безсмислени видеа, стават изключително популярни. Това се дължи на факта, че аудиторията ви сама определя, колко популярно може да бъде дадено видео. Например ако сте се концентрирали върху съдържание за подрастващи, кратко забавно клипче, може да направи няколко милиона гледания за часове.

Ако обаче сте се насочили към фитнес профил, то по-гледаните формати са тези с по-голяма продължителност и със съдържание, от което гледащите ще си извлекат някаква полза. Например ново упражнение с по-специфична техника на изпълнение, което трябва да покажете няколко пъти, за да се добие реална представа от начинаещите бодибилдъри за това, какво представлява то.

 

Ако сте достатъчно креативна натура, вие можете сами да измисляте тематиката на своите видеа. Почти винаги зад профилите на най-популярните тиктокъри стоят цели екипи от сценаристи, но има и такива, които абсолютно сами измислят какво точно да публикуват. Ако се чувствате достатъчно уверени в креативността си, можете да експериментирате.

Така ще създадете уникално съдържание, но няма гаранция, че то ще се хареса на аудиторията ви. Нашият съвет е друг - разгледайте профилите на популярни тиктокъри, които генерират съдържание подобно на това, което вие публикувате. Да, както вече сме казвали в предишни наши образователни TikTok видеа, е хубаво да се съсредоточите към една тематика на публикуване. Например футбол, кулинарни рецепти, автомобили, скрита камера, шеги, автомобили и други. Да кажем, че вече сте решили профилът ви в TikTok да съдържа забавни видеа и шеги. Какво ви съветваме да правите? Вдъхновявайте се от тези, които следвате.

 

 

Така наречените “Пранкери”, които правят правят скрити камери са достатъчно голям източник на идеи. Някои от тях са трудни за изпълнение, но пък други са лесни, няма да ви отнемат време.

Например това видео се появи за първи път преди година в TikTok и от тогава, идеята беше копирана от много други тиктокъри и факт - всички копия на оригинала, отново са с голяма гледаемост. Ако решите да правите тази шега - за да не станат грешки и сконфузни ситуации. Дамата във видеото е част от TikTok екипа, който е направил шегата.

 

Ако видите, че дадено ваше видео не се гледа и не е популярно, не бързайте да го триете. Практиката ни показва, че има видеа, които дори чак година след публикуването си, изведнъж стават супер популярни. Каква е причината за това ли? Няколко са - може някой известен тиктокър да види случайно видеото ви и да го коментира. По тази причина, винаги оставяйте включена опцията за дуети в менюто на видеото.

Друга причина за изненадващата популярност може да бъде, че темата на която сте снимали е станала популярна, заради някое актуално събитие. Може също така някой от хаштаговете, които сте използвали във видеото да е станал популярен. Така, че винаги добавяйте хаштагове. Ако пък сте използвали своя собствена музика, може тя да е била използвана от някой популярен тиктокър и така автоматично и вашето видео, което е първоизточник на звука, да стане популярно. Може пък и популярността ви да е случайно стечение на различни обстоятелства.

 

Така че - в никакъв случай не трийте публикувани от вас видеа, само защото не са станали бързо популярни. Някой ден може просто да пуснете TikTok и да видите, че имате няколко милиона гледания и харесвания