Вижте още: 2 в 1 Хибриден Таблет-Ultrabook Acer Spin 7 SP714 - Дисплей, Хардуер и Цена

Макар и да не са толкова популярни както преди година, интересът към 2 в 1 хибридите между таблет и нетбук все още не е изчезнал. Това потвърждават едновременно търсенето и предлагането на пазара. Нормално, все пак взимайки подобно устройство, вие имате едновременно таблет и мини лаптоп, като това са само основните приложение, за какво още можете да използвате хибрида зависи от границите на творческото ви мислене. Казваме ви всичко това, защото в днешното си ревю екипът на Digital.bg ще ви покаже именно едно такова хибридно устройство - ACER ICONIA ONE 10.

 

 

Както и друг път сме казвали във видео ревютата си, Acer имат малко странна политика в избора на имена за таблетите си, това доказва Iconia One 10 който видяхме още преди 2 години, но след името си устройството имаше абревиатурата B3-A20, а тестваният денс нов модел е S1002-14CP, а разликата между двата е от небето до земята. Но за краткост в това ревю ще наричаме хибрида One 10.

 

 

Това се явява един от най-евтините 2 в 1 хибридни нетбук таблети с Windows които днес можем да намерим на пазара. Но въпреки, че струва около 580лв, One 10 изглежда доста добре. Да започнем с теблета от двете отделни части. Корпусът му е направен от тъмно сива пластмаса която заради обработката си визуално много наподобява метал. Реално след тестовете си с опити за кривене можем да кажем, че е и здрава почти колкото такъв. Няма огъване и припукване, отделните елементи са с качествена отливка и сглобка. Да, Acer определено са се постарали.

 

 

Дизайнът в никакъв случай не е стандартен и новият One 10 се отличава сериозно от останалите 10” таблети които днес се предлагат на пазара. Ако при тях преобладават формите копиращи извивки на речен камък. Понятие което Samsung въведоха преди години със смартфона Galaxy S3, то тук имаме по-груби отсичания и рамка по-характерна за лаптопите или за бизнес серията таблети на HP. Красивият масивен корпус на Acer-a обаче неминуемо върви ръка за ръка с доста сериозно тегло - 655г. и профил от почти 1см. Като база за сраенение ще дадем Lenovo Tab 4 10 Plus който също ще ви покажем скоро във видео ревю. Както става ясно и от името му, той също е 10-инчов, но е дебел само 7мм, а теглото му е 475гр.

 

 

Дебелият профил обаче има и своите плюсове, ако при Lenovo-то броят на изходите и приложенията е ограничен, то тук те са в изобилие. Изключително приятно изненадани сме от наличието на micro HDMI порт за цифрова аудио/видео връзка с монитор, телевизор или проектор. Имаме още комбиниран аудио жак, четец на microSD карти памет и захранващ порт. За безжичната връзка се грижат не лоши, но вече малко старички технологии като Wi-Fi 801.11n и Bluetooth 4.0. Но все пак не забравяйте, това е бюджетен 2 в 1 хибрид. По-скоро ни липсва единствено пълноразмерно USB, но такова все пак има и то се намира върху докинг станцията.

 

Докинг станция

Самата тя също е масивна и идеално допълва визията на One 10. Повърхността отново е пластмасова, но вече не може да ни заблуди, че е метал. Бонус обаче е, че по нея следи от отпечатъци не личат.

 

 

Захващането на таблета към докинг станцията става посредством тези два масивни пина и силен магнит, а връзката чрез този позлатен конектор. Тестовете ни показват, че двете части се свързват доста здраво една към друга. Макар в докинг станцията да не ни очаква втора допълнителна батерия, разпределението на тежестта спрямо таблета е равномерно.

 

 

При настолна работа не се усеща нестабилност. Заедно с докинг станцията, Iconia One 10 достига тегло от 1195гр. и дебелина от 26мм.

 

 

Клавиатурата идеално е използвала максимума от пространството което имаме на разположение. Рамка в късите ѝ страни почти няма – измерваме само 3мм. По тази причина One 10 получава пълноразмерни квадратни бутони с 14мм страна и достатъчно пространство помежду им. При тест с продължително писане не откриваме проблемни зони в които случайно да натискаме грешни бутони. Единственото нещо което ни липсва е подсветка. Иначе приятни впечатления имаме от тъчпада. С размери 9 на 5см той е достатъчно обширен и удобен за работа. Помощните бутони са скрити под общата равнина, като сред функционалностите маркираме наличието на двуточков мултитъч. 

 

Очаквайте

С това първата част на видео ревюто което посветихме на бюджетният 2 в 1 хибрид ACER ICONIA ONE 10 S1002-14CP приключи. Гледайте Digital.bg и утре, защото предстои да ви запознаем с дисплея, ще го подложим на различни изпитания заедно с хардуера, камера и батерия. Интересното предстои.