За никого не е тайна, че нашата планета е невероятно красива. От древни археологически обекти до природни дадености като каньони и скали  с причудливи форми – почти всеки кът от света създава невероятно чувство за възхищение у всеки.

 

Ако имате време, което може да си позволите да отделите за релакс, не пропускайте да се насладите на колекцията на Business Insider, събрала 12 спиращи дъха снимки от цял свят.

1. Аржентина

 

Националният парк Лос Гласиарес е кръстен на ледниците, които покриват почти половината от територията му. Поразяващите ледници се отразяват в езерото Аржентино като в огладало.

2. Боливия

 

Салар де Уюни е най-голямата солна пустиня в света, според National Geographic. Покритата със сол земна повърхност често създава невероятни, огледални ефекти.

3. Китай

 

Поради атмосферните влияния и ерозия, пейзажите, известни като China Danxia, представляват „оцветени“ ивици червена утаена скала.

4. Коста Рика

 

Коста Рика е изпълнена с различни екосистеми, включително дъбови гори, савани, влажни зони и плажове - да не говорим за 500 вида птици и хиляди видове растения и пеперуди.

5. Египет

 

Грандиозните древни паметници са издълбани в скалата.

6. Финландия

 

National Geographic обяви региона на Лапландия, Финландия за едно от най-добрите места за наблюдение на небето. Разбира се по време на северното сияние.

7. Франция

 

Мон-Сен-Мишел е абатство в готически стил, разположено на скалист остров между Нормандия и Бретан, Франция.

8. Йордания

 

Архитектурата и древните фризове, открити в Петра, Йордания, превръщат древния град в невероятна и уникална гледка.

9. Мианмар

Археологическите останки на град Баган, Мианмар е от 11 век, според ЮНЕСКО. Уникалният пейзаж на Баган е дом на свещеното будистко изкуство, манастирите и местата за религиозно поклонение.

10. Перу

 

Разположен между Андите и басейна на Амазонка, Мачу Пикчу е археологически обект на древната империя Инки. Мачу Пикчу е едно от седемте чудеса на света, изпълнен е с паметници, които документират начина на живот на инките.

11. Сингапур

 

Сингапурската забележителност Supertree Grove е група от високи 50 метрови структури, според National Geographic, които предлагат невероятна гледка към града и градините край залива.

12. Испания

 

Известни с романа „Дон Кихот“ и мюзикъла "Човек от Ла Манча", вятърните мелници, които украсяват испанския регион Ла Манча, са съществена част от измислената история и реално много красиви.

 

Вижте 9 полезни приложения за смартфон, които ще ви помогнат при пътуване в чужбина