Google пусна официално Android 7.0 Nougat, а това означава, че всеки, който има устройство Nexus трябва да бъде нащрек за актуализацията. По-конкретно, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 таблета, Nexus Player стрийминг устройството и таблета Pixel C ще получат Android 7.0 през следващите седмици. Както обикновено, собствениците на всички останали Android устройства ще се наложи да чакат по-дълго, за да получат актуализацията.

 

Повечето от новите промени са малки, но ще имат голямо влияние върху начина, по който ще използваме нашите Android телефони. Ето за кои Android 7.0 Nougat функции трябва да знаем според Tech Insider:

 

1. Платформата е по-опростена и ефективна, така че игрите и общата производителност са по-добри.

 

2. Приложенията ще се инсталират изключително бързо и ще заемат по-малко памет, отколкото до сега.

 

3. Приложенията, които скоро не са били използвани ще се затварят автоматично в менюто „Recents“.

 

4. В горната част на менюто „Recents“ има бутон „Clear All“. Може да го използвате ако искате да затворите всички текущи приложения наведнъж и да започнете на чисто.

 

5. Функцията „Quick Switch“ позволява бързо превключване между последното приложение, което сме използвали и приложението което използваме в момента.

 

6. С „Multiwindow“ можем да използваме две приложения по едно и също време. Функцията работи и в пейзажен режим.

 

7. Актуализациите за защитата ще се изтеглят автоматично, но ще трябва да рестартирате телефона си, за да ги инсталирате.

 

8. Ще можем да стартираме новата платформа за виртуална реалност на Google, ако телефонът ни е достатъчно мощен.

 

9. Подобрения режим Doze е достатъчно умен, за да остави телефона в енергоспестяващ режим дори когато се движите – например, когато устройството се намира в джоба или раницата на потребителите.

 

10. За любителите на емотиконите има цели 72 нови такива.

 

11. Менюто Quick Settings може да бъде променяно и там да бъдат добавяни приложения или настройки, които потребителите използват най-често.

 

12. Нотификациите са групирани по приложение в лентата и потребителите ще могат да отговарят директно от нея.

 

Вижте 6 неща, които не e добре да правите с първия си Android смартфон