Android е чудесна платформа, но не без своите недостатъци. Всеки потребител може да посочи поне няколко функции и възможности, които иска да използва, но Android не предлага. MakeUseOf ни показва как можем да намерим някои от най-жалените функции и да си ги осигурим чрез допълнителни приложения.

 

Bouncer: Temporary Permissions for Apps

Това приложение ни позволява да даваме временни разрешения за достъп на приложения до данните ни или до специфични модули на телефона. Това е полезно решение, ако се съмняваме в коректността на някое приложение или просто не искаме то да има постоянен достъп до всичко. Bouncer позволява и добавянето на различни условия за отнемане на разшрешенията, например веднага при затварянето на приложенията. Програмата струва $1.

 

 

Notif Log: Notification History

Понякога телефонът се затрупва с толкова много нотификации, че човек може да се обърка. Това приложение помага да проследяваме историята на получените известия и да не изпускаме нищо важно. Освен това ги подрежда в по-удобен вид. Основното приложение е безплатно, като има и платена версия на цена $1.

 

 

Lynket: Better Custom Tabs

Това приложение помага да заменим стандартния браузър, който да се изполва при кликване на линкове в други приложения. Lynket позволява след това да създаваме Custom Tab-ове с допълнителни, самостоятелни прозорци с опция за мултитаскинг между тях. Така можем да сърфираме пълноценно директно от приложението, без да го затваряме. Освен това Lynket пази и история, така че дори неволно да затворим прозорец, можем да го възстановим. Приложението е безплатно.

 

 

Sesame Shortcuts

Практична и удобна търсачка за самия телефон. Можем да търсим приложения, съдържание и др. Можем да търсим дори конкретни действия вътре в самите приложения. Например да отоврим директно библиотеката с музика в Google Play Music и др. Има и версия с Launcher интерфейс. Основните версии за безплатни, като има и платени модификации.

 

 

Clipper: Clipboard manager

Копирането на текст и файлове в Android все още е една от основните слабости на платформата. То е функционално, но не е много удобно или практично. Това приложение създава списък с всичко копирано, така че можем лесно да го управляваме и взимаме от самия списък и прехвърляме в приложенията, вместо да копираме едно и също нещо по няколко пъти. Основната версия е безплатна, има и платена за $2.

 

 

UnApp: Bulk Uninstallations

Когато искаме да почистим телефона си от стари и неизползвани приложения, това може да е предизвикателство. Трябва да избираме всяко приложение поотделно и да го трием. С това приложение, можем да виждаме целия списък с приложения и да избираме кои от тях да бъдат изтрити последователно с един клик.

 

 

Datally: Data Management

Собствено приложение н Google, което цели да помогне на потребителите да управляват мобилния си трафик. То позволява да следим кои приложения използват трафик и колко. Можем да поставяме лимити на приложенията, на общия трафик и много други. Всичко, което приложението предлага, е безплатно.

 

 

Quick Settings

Това семпло приложение позволява да си направим списък с бърз достъп до различни функции и приложения на телефона. Можем да избираме от много опции, включително системна информация, функции в приложения, сайтове и др. Приложението е напълно безплатно.

 

 

Notifix: Notification bundles

Ако сте от хората, които получават твърде много нотификации, това приложение позволява да ги огранизирате по категории. След това приложението ще обединява всички нотификации от една категория в една обща нотификация вместо няколко. При натискането ѝ, ще се показва списък с всички известия в категорията. Има и възможност приложението само да преценява кои известия в какви категории да сложи. Notifix е безплатно.

 

 

Conscient: Context-Aware Automation

Изкуственият интелект в смартфоните е модерна тема. Не е нужно да имаме най-новия телефон, за да използваме изкуствен интелект. Това приложение позволява да свързваме разлини команди и функции с определени приложения според контекста на ситуацията.  Например – да се пуска Spotify автоматично, когато започваме да тичаме и слушалките са свързани. Основната версия на приложението е безплатна.

 

Unnotification

В бързината понякога може без да искаме да затворим нотификация, която всъщност не е трябвало. Това приложение добавя възможност да я възстановим бързо и лесно. По този начин може да си спестим чуденето от кое приложение е била или дали е било нещо важно. Има и възможност функцията да не се прилага за известия от избрани приложения. Unnotification е безплатна.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix