Вижте още: Селфи стик Huawei AF14 – Безплатно в комплект с Huawei P10 Lite

 

През лятото често планираме дълги пътешествие в които нямаме достъп до електрическата мрежа, а смартфоните ни са наш верен спътник който обаче има нужда от „храна”. Спасението са така наречените Power Bank-ове, които днес вече могат да заредят смартфона ни напълно по няколко пъти. В това свое ревю екипът на Digital.bg ще ви покаже Huawei AP08Q който има на разположение цели 10000mAh заряд и поддържа 18W Quick Charge зареждане.

 

 

В кутията на AP08Q намираме самия Power Bank, microUSB кабел и книжка с инструкции. Независимо, че е с цели 10000 mAh заряд, преносимата батерия е доста компактна. С размери 139х73.7мм и 15.5мм дебелина, тя може да се побере във всеки джоб или чанта, без да заема прекалено много място.

 

Красива релефна 3D текстура

 

AP08Q е направен изцяло от 3D пластмаса и гума, браво на Huawei, че не са използвали метал – ако бяха, носейки батерията заедно със смартфон в джоба, щяха да се появяват драскотини. Сега можете да сте спокойни – смартфонът ви ще остане невредим, повърхността не драска.  

 

LED  диодите показва нивото на батерията

 

По корпуса има бутон с който да активирате и 4 LED диода които индикират състоянието на батерията. По гумената периферия имате още уше за захващане на връзка и 3 пора – microUSB и Type-C входове за зареждане на батерията и пълноразмерен USB изход за зареждане на външни устройства.

 

USB, microUSB и Type-C портове

 

Нещо на което Huawei държат задължително да обърнете внимание тук и по тази причина  освен, че са го написали в книжката с инструкции, са го и залепили предупредително върху порта за зареждане е, че не трябва едновременно да зареждате смартфона си и да зареждате преносимата батерия. В противен случай има вероятност да ги повредите. Не, че има логика при положение, че на близо има контакт да използвате преносимата си батерия, но все пак е добре да го помните.

 

Бързо зареждане на смартфона Huawei P10

 

Освен, че може да зарежда бързо външни устройства с 5V/9V = 2A и самият Li-Po акумулатор на Huawei се зарежда достатъчно бързо. Това може да става както с 5V/9V = 2A така и с 12V= при максимум 1.3A. За по-малко запознатите 5V/9V = 2A са аналогични на спецификациите на Qualcomm Quick Charge 2.0. Тестовете ни показват, че на външната батерия AP08Q са нужди точно 1 часа и 40 минути, за да зареди смартфона Huawei P10 който разполага с 3200mAh батерия. Ако 50% заряд на батерията са ви достатъчно, те могат да се постигнат за около 35 минути.

 

 

За да се зареди от 0 до 100% на Huawei Power Bank AP08Q са нужни около 5 часа и 30 минути. Като тук ще добавим, че преносимата батерия на Huawei има автоматични защити от прегряване и презареждане.

 

Промоция Huawei - „Стартирай лятото”

В търговската мрежа външната батерия Huawei AP08Q 2A Quick Charge, може да бъде намерена за около 80лв, но сега по време на кампанията на Huawei - „Стартирай лятото” която започна на 10-ти Юли и ще приключва на 20-ти Август, всеки който си закупи смартфона Huawei P10 Plus от големите вериги магазини за техника или от някой от трите мобилни оператора, ще получи 10000mAh Power Bank безплатно като подарък.