Смехът е здраве. Ако обичате да се шегувате и търсите начини да направите забавен номер на приятел, не пропускайте информацията на Make Use Of. По-долу ще откриете 10 забавни неща, които може да направите на компютъра на ваш приятел.

 

Тези смешни номера са безобидни, но трябва да сте наблизо, за да оправите бъркотията преди да сте ядосали сериозно някого.

 

Обръщане на екрана

 

 

Натиснете клавиша „Windows+I“, за да отворите „Settings“ и отидете до System -> Display. Под „Display orientation“, изберете „Landscape (flipped)“ или „Portrait (flipped)“. Кликнете върху „Keep changes“.

 

Показване на фалшива актуализация на Windows

 

 

Уебсайтът FakeUpdate е идеален за това. Посетете го и кликнете върху дизайна на екрана за актуализиране, който искате да използвате и натиснете „F11“, за да го зададете на цял екран. За да оправите нещата, натиснете „Esc“ и всичко ще е по старому.

 

Промяна на тапета на десктопа

Смяната на тапета на десктопа е бърза и лесна задача. Например, можете да зададете техния тапет на изображение на напукан екран или нещо подобно. Освен това има и друга класическа шега, която може да приложите.

 

Отидете на десктопа на жертвата си и натиснете Print screen, за да направите снимка на дисплея. Отворете „Paint“, натиснете „Ctrl+V“, за да поставите снимката и натиснете „Ctrl+S“, за да я запазите. Отидете до мястото, където сте запазили снимката, кликнете с десния бутон върху нея и кликнете върху „Set as desktop background“.

 

Върнете се на десктопа, кликнете с десния бутон върху празно място и изберете View -> Show desktop icons. По този начин всички икони са на десктопа, но кликането върху тях ще е безполеано.

 

Управление на компютъра с безжична мишка

 

 

Вземете безжична мишка и / или клавиатура и включете приемника в компютъра на жертвата си. Преместете се в позиция, в която можете да наблюдавате реакцията ѝ, но останете в рамките на безжичния обхват. Когато човека седне на компютъра си, натиснете някои клавиши или преместете мишката, за да го накарате да си мисли че периферното му устройство не работи.

 

„Зает“ курсор

 

 

Натиснете клавиша „Windows+I“ за да отворите „Settings“. Отидете до Devices -> Mouse -> Additional mouse options. Това ще отвори „Mouse Properties“. Тук ще откриете много идеи за добри шеги, като например „Button configuration“ или „Double-click speed“.

 

За нашите цели, отидете на таба „Pointers“. Кликнете двукратно върху „Normal Select“. Ще ви бъде представен списък с курсори. Кликнете два пъти върху aero_busy, след което кликнете „OK“ за да запазите промените.

 

Промяна на системните звуци

 

 

Направете търсене с „change system sounds“ в системата. Ще се отвори прозорецът „Sounds“. Кликнете върху събитието, за което искате да промените звука, след това кликнете върху „Browse“ и изберете друг WAV файл. Кликнете върху „OK“, когато сте готови.

 

Добавяне на печатна грешка в техния AutoCorrect

 

 

Всички ние разчитаме на AutoCorrect, за да поправи правописа ни, докато въвеждаме текст. Но какво ще стане, ако AutoCorrect не действа правилно? Отворете Microsoft Word и отидете до File -> Options -> Proofing -> AutoCorrect Options. В таба „AutoCorrect“ сложете отметка до „Replace text as you type“. Използвайте лявото поле, за да въведете думата, която искате да бъде променена при въвеждането. Използвайте дясното поле, за да въведете какво трябва да се промени. След това кликнете Add -> OK.

 

Промяна на поведението на иконата на десктопа

 

Някои хора разчитат на иконите на десктопа, за да стартират файлове и програми. Създайте хаос в техния живот. Кликнете с десния бутон върху иконата на десктопа и кликнете върху „Properties“. Имате няколко опции:

- В таба „General“ дайте на пряк път различно име.

- В таба „Shortcut“ променете „Target“, така че да отвори различна програма.

- В таба „Shortcut“ кликнете „Change Icon“, за да промените иконата.

 

Промяна цвета на екрана

 

Натиснете клавиша „Windows+I“, за да отворите „Settings“ и отидете до Ease of Access -> Color filters. Поставете плъзгача „Turn on color filters“ в позиция „On“. Под „Select a color filter to see elements on the screen better“, изберете опция като например „Grayscale“.

 

Отваряне на произволна програма с помощта на Task Scheduler

 

 

Task Scheduler е инструмент за автоматизиране на нещата на компютър. За да го откриете извършете търсене в системата с Task scheduler. Можете да създадете задача за отваряне на програма в произволни точки. Кликнете върху „Create Task“ и попълнете полето „Name“.

 

Отидете в таба „Triggers“ и кликнете върху „New“. Сложете отметка до „Delay task for up to (random delay)“ и „Repeat task every“, след което изберете интервал от време и за двете. Кликнете „OK“.

 

Отидете в таба „Actions“ и кликнете „New“. Кликнете „Browse“ и изберете програма, която искате да се отвори автоматично. Кликнете върху „OK“. Настройте „Conditions“ и „Settings“ по ваш вкус, след което кликнете върху „OK“, за да създадете задачата.

 

Вижте 5 забавни неща, които може да направите с едно YouTube видео