Създателите на Facebook направиха всичко възможно да се пристрастим към сайта. Независимо дали ни е скучно по време на работа или просто се нуждаем от приятни емоции, ние не пропускаме възможността да се ‘заровим‘ в безкрайния поток от публикации, статуси и снимки.

Дали обаче всичко във Facebook ни допада и радва, за да сме така пристрастени? Не, разбира се, но никой не иска да си признае че не му харесва да следва модните тенденции. От Mashable са съставили списък с 10 типа хора, които всеки има сред Facebook контактите си, и които по един или друг начин ни дразнят, но не смеем да си признаем.Преди да го разгледате е добре да си припомним и проблема със сигурността в социалните мрежи. 

 

1. Постоянно влюбени

Когато сте обичани или обичате, няма по-добро място от Facebook, където да публикувате вашите прекрасни романтични снимки и статуси. Това мнение разбира се, не се споделя от всички, но всички ние имаме поне един такъв приятел във Facebook.

2. Постоянно оплакващи се

„Мразя живота си“, „Мразя студа навън“, „Мразя косата си когато се намокри от дъжда“! Познато ли ви е? Всеки от нас има приятели, които не пропускат възможност да ползват думата ‘мразя‘ в статусите си.

3. Тип ‘Селфи наркоман‘

Да, наистина вече има такава диагноза! Интересно е как за толкова кратко време хората се отдадоха на тази страст, но още по-интересно е, че изобщо не осъзнават, че прекаляват и дразнят околните.

4. Политически активист

Независимо дали става въпрос за феминистки или недипломирани политици, сред приятелите ни Facebook често има такива, които използват сайта като импровизирана трибуна за пропагандиране на политическата си възгледи.

5. Пътешественик

Той постоянно е на път и не спира да заснема и най-малката подробност от своите пътувания и да ги публикува във Facebook. А вие стоите в мрачния си офис и броите месеците и седмиците до лятната почивка.

6. Алкохолик

Неговите основни теми на статусите му са киселото зеле, домашната ракия и сексът. Позволява си дори да пише на някакъв диалект и да осмива всичко и всеки, но не и себе си.

7. Фитнес маниак

Когато вие едва сте изпълзели изпод завивките и сте стигнали до офиса с голяма мъка, последното нещо, което искате да видите е как някой е станал в 5 часа сутринта, пробягал е 3 км и дори е успял да поплува преди 7 сутринта.

8. Постоянно търсещ внимание

Той е умна и интересна личност и знае, че аудиторията му във Facebook следи неговите постове и често споделя вдъхновяващи цитати, мисли и фотографии, които наистина действат зареждащо и мотивиращо.

9. Кулинар

Това обикновено са скучаещи хора, чиито най-голямо забавление е изпиването на сутришното кафе и приготвянето на ястия. После разбира се, следват снимки на палачинки, баници, пържоли, и така нататък.

10. Приятелят тип „like“

Тези приятели сякаш не излизат от Facebook. Винаги виждат вашите постове и снимки и не пропускат да ги харесат и коментират. Това понякога ви кара да се чувствате неудобно от факта, че вие никога не харесвате техни публикации.