Хората по целия свят следват много подобен ритуал на събуждане – те разчитат на чаша кафе, за да се тонизират и започнат добре деня. Начинът на приготвяне на кафето и неговите съставки обаче не винаги са еднакви в различните държави.

 

Например, българите не пият тази напитка с пипер, индийско орехче или сирене, но в някои страни тези съставки са задължителни.


Ако информацията представлява интерес за вас, разгледайте информацията на This Isinsider за тези 10 различни начина, по които се пие кафе по света.

1. Kaffeost - Финландия

Във Финландия към горещото кафе задължително се прибавят парчета сирене. Може да звучи доста странно, но финландците по принцип обичат странните комбинации на храни.

2. Yuanyang - Малайзия

Yuanyang е разкошна напитка, която може да се сервира студена или топла. Тя се състои от черно кафе, черен чай и мляко.

3. Cà phê đá – Виетнам

Това е едновременно много сладка и много силна напитка. Това студено виетнамско кафе се прави от едро смляно тъмно печено кафе, което се вари направо в чаша кондензирано мляко и се добавя след това лед.

4. Café de Olla – Мексико

Мексиканците варят кафето с пръчка канела и добавят нерафинирана тръстикова захар. Задължително те сервират напитката в глинена чаша, защото смятат, че така се ‘изваждат‘ вкусовете на кафето.

5. Café Touba – Сенегал

Тази напитка е ароматизирана с пипер и карамфил.

6. Cafezinho – Бразилия

Cafezinho е традиционно кафе, което обаче се вари заедно със захарта.

7. Cafe Bombon – Испания

Ако обичате кафето сладко, то трябва да опитате Cafe Bombon. Испанците приготвят тази напитка като към кафето добавят подсладено кондензирано мляко.

8. Irish Coffee - Ирландия

Ирландците предпочитат кафето горещо и добавят към него ирландско уиски, захар и бита сметана.

9. Café au lait – Франция

Французите приготвят кафето като кипнат мляко и към него добавят прясно сварено кафе. Трикът тук е да се сервира в голяма чаша, за да е по-лесно потапянето на кроасана в напитката.

10. Spiced coffee – Мароко

Тази ароматна напитка се приготвя като към прясно сварено кафе се прибавят подправки като кардамон, черен пипер, канела, карамфил, индийско орехче.

 

Вижте 7 твърдения за бирата, на които не трябва да вярвате