Apple е компания, известна със стремежа си да опази в тайна всички продукти и услуги, които разработва до деня на официалното им представяне. Всички подробности около новите продукти, които се разработват от компанията знаят само малцина служители, за да не се дава преднина на конкурентите.

Знаехте ли, че служителите на Apple имат достъп на пакет от секретни приложения, които никой друг не може да ползва? Това не е привилегия, а превантивна мярка, която  гарантира, че всички тайни на компанията ще бъдат опазени.

Хакери обаче са успели да се възползват от софтуерните бъгове в сигурността на iPhone и сега можем да разберем кои са тези 10 приложения, които само служителите на Apple могат да ползват.

AppleConnect

AppleConnect е услуга само за служители на Apple, която им позволява да се логват безопасно в други приложения и услуги.

AppleWeb

AppleWeb е вътрешен сайт за служителите на Apple, който предлага различна вътрешна информация, като например какво може да си вземете от столовата за персонала или пък да разберете какво се случва във фитнеса в офиса на компанията.

Daily Download

Daily Download е вътрешен вестник с новини и подробности за всичко, което се случва в компанията.

GKTank

GKTank е примерно приложение създадено от Apple, което демонстрира възможностите на Game Kit developer tool.

Inferno

Какво правите, ако искате да тествате вътрешните настройки на своя iPhone? Е, ако сте служител на Apple, можете да изтеглите Inferno. Приложението прави поредица от проверки за хардуера и софтуера на телефона и може да се самоизключи, ако устройството достигне критична температура.

iPlano

iPlano е приложение, което инструктира работещите в Apple Stores къде да разположат различните продукти.

MobileGenius

От Apple са нарекли „Genius“ човека, който работи в Apple Stores и отговаря за ремонта на iPhone-ите, които потребителите носят. MobileGenius е приложението, което те ползват, за да съберат информация за клиентите си с цел да разследват причините за повредата.

MobileRadar

Когато служител на Apple открие бъг в iOS, той го документира чрез MobileRadar, вътрешна система за проследяване на грешки на компанията.

Operator

Това е приложението, което се използва за тестване на различните компоненти и сензори в iPhone, iPad и iPod.

Receipts

Ако служител на Apple отиде на обяд с бизнес партньор, той непременно трябва да направи снимка със своя iPhone и да я въведе в приложението Receipts, за да му се възстановят разходите.

 

Вижте най-любопитните факти за Apple, които може би не знаете