Хората много обичат лятото, тъй като високите температури и дългите дни са добре дошли след студените и тъмни зимни часове. Но нека да не забравяме, че лятото не носи само положителни емоции, защото горещините може да са доста опустошителни не само за физическото ни здраве, но и за емоционалното ни състояние.

 

Как да се разхлаждаме ако сме далеч от плажа или басейна? От Business Insider смятат, че най-добрите начини за охлаждане през лятото са следните:

 

1. Замразете любимите си плодове. Независимо дали обичате да си похапвате банани, грозде, диня, боровинки и които да са други плодове, много по-освежени ще се почувствате в горещините ако ги консумирате замразени.

 

2. Купете си вентилатор, който може да се свързва към телефона ви.

 

3. Обливайте се със студена вода. Мокрете периодично врата, лицето, ръцете си и ако е възможно и краката си със студена вода. 

 

4. Използвайте вентилатора си стратегически. За целта насочете го към стена. Теоретично, би трябвало въздухът да се разпростре по-надалеч, отколкото ако насочите вентилатора напред.

 

5. Охлаждането на определени части от тялото ви ще ви накара да се почувствате незабавно по-добре. Поставете влажна хартиена кърпа във фризера и увийте китките си в нея, поставете я на гърба си, поставете я на коленете или на вътрешната страна на лактите си за бързо облекчение.

 

6. Инвестирайте в охлаждаща възглавница. Едва ли в жегите ще се чувствате добре ако спите на пухена възглавница. За зимата те са чудесен избор, но не и в жегите. Има вече компании, които предлагат иновативни решения в тази насока. Някои от тях са доста скъпи, но ако ще спите спокойно през цялата нощ инвестицията ще си заслужава.

 

7. Изпийте чаша студено прясно мляко.

 

8. Не консумирайте горещи храни или напитки. Оставете горещия чай и топлите супи за студените зимни дни. Наблягайте повече на салати и плодове и ще видите, че жегите няма да ви мъчат толкова много. Освен това готварската печка допълнително вдига градусите у дома ви.

 

9. Сложете охлаждаща маска на лицето си. Има много опции, когато става въпрос за охлаждане на лицето ви. Можете да си купите маска за лице, в която има охлаждащи агенти, можете да направите своя собствена с помощта на алое, мента и етерични масла, или дори да сложите една от маските си за лице във фризера, преди да я поставите. Като допълнение може да сложите на очите си студени парчета краставица.

 

10. Отидете на шопинг или да гледате някой филм. В повечето случаи моловете са добре охладени. Същото важи и за киносалоните.

 

Вижте 8 грешки, които допускаме, когато използваме климатик