Може да сте чували за приложения като Now Launcher, Gboard и Google Keep, но от Make Use Of смятат, че за тези 10 невероятни Android приложения от Google, навярно не знаете нищо. За да се убедите дали това е така, разгледайте списъка по-долу:

1. Wallpapers

Ако харесвате тапетите на телефоните Pixel, ще ви хареса и безплатното приложение Google Wallpapers. То съдържа колекция от тапети, които ще ви допаднат много, но най-вълнуващата колекция е  Earth. Ще намерите десетки невероятни сателитни снимки на нашата красива планета. Можете да включите функцията Daily Wallpaper, за да превключвате автоматично между тях.

2. PhotoScan by Google Photos

PhotoScan е разширение на Google Photos. Това е безплатно приложение за скенер за старите ви отпечатани снимки. Приложението е наистина лесно за използване. Просто задръжте телефона си върху снимка и го преместете по начина, по който устройството ви казва. След това приложението сканира, комбинира и подобрява снимката. Крайният резултат е изненадващо добър.

 

Приложението използва изкуствения интелигент на Google, за да калибрира цветовете и да премахне отблясъците. Освен това можете автоматично да архивирате всички сканирани снимки директно в Google Photos.

3. Snapseed

Snapseed е приложение за редактиране на снимки, придобито от Google преди няколко години, но то все още е силно. Ако търсите безплатен мощен фоторедактор за основно редактиране или просто да добавите филтри към вашите снимки, не можете да намерите по-добро от Snapseed.

 

Няма реклами и интерфейсът е достатъчно прост. Приложението предлага разнообразни инструменти за редактиране като подобрение на лицето, баланс на бялото, перспектива,   изрязване, завъртане и т.н.

4. Google Fit

Жалко е, че Google Fit не е предварително инсталиран на всички телефони с Android. Дори и да не се интересувате особено от фитнес, трябва да инсталирате това безплатно приложение и да го пуснете да работи във фонов режим. Ще бъдете изненадани да видите колко стъпки сте извървели или колко минути сте били активни през деня.

5. Google Opinion Rewards

Opinion Rewards е наистина просто приложение. Правите няколко проучвания, попълвате някои формуляри, споделяте вашето мнение и в замяна получавате кредит от Google Play, който можете да използвате за закупуване на приложения, игри, филми и др.

6. Google Trips

Навярно първото нещо, което правите, когато планирате пътуване, е да посетите Google  за да получите информация за полети, упътвания, информация за места за престой, неща за вършене и т.н. Безплатното приложение Google Trips ви позволява да направите това в едно приложение и то много по-добре. Функцията Automatic Trip Organisation извлича информация от вашия имейл акаунт (като онлайн резервации) и визуализира информацията в приложението.

7. Chrome Remote Desktop

Ако инсталирате разширението за браузъра Chrome, ще имате достъп до компютъра си от всяка точка на света, като използвате Android телефона си. То работи за целия компютър и не се ограничава само до браузъра Chrome.

8. Trusted Contacts

Trusted Contacts е версията на Google за Find My Friends. Може да инсталирате и конфигурирате това безплатно приложение на устройствата на членовете на вашето семейство, особено ако имате деца.

9. YouTube Kids

Най-лесният начин да спечелите малко дете е като му позволите да играе игра или да гледа  видео на телефона ви. Следващия път използвайте приложението YouTube Kids. Съдържанието и дизайнът са персонализирани за деца. Приложението съдържа както образователно, така и забавно съдържание, специално създадено за деца.

10. YouTube Go

YouTube Go е ново приложение, което в момента е в отворена бета версия в Индия. Приложението е персонализирано за развиващите се страни. YouTube Go позволява на потребителите да изтеглят видеоклипове на устройството си в компресиран формат. Освен това двама потребители, на които е инсталирано приложението YouTube Go, могат да обменят видеоклипове между устройствата си.

 

Вижте 5 безплатни услуги на Google, които ви костват живота на батерията и поверителността