Apple обнови гамата на iPhone с цели три нови модела. Това са iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr. И трите модела имат сходен дизайн, но и някои важни разлики. Общите неща са повече, особено и при хардуера, като TechRadar отбелязва 10 неща, които е добре да знаем за новите смартфони.

 

1. Х все още се произнася "ten" -  „десет”
Макар почти никой освен официалните лица на Apple да казват „десет”, компанията държи това да продължи. Xs е основният модел, а Xs Max е неговата по-голяма версия. Цените им започват от $999 за 64GB за основния модел и $1099 за 64GB за по-големия. Xr е по-евтин, като ще струва от $749 за 64GB.

 

 

2. Камерата става още по-умна
Благодарение на процесора A12 Bionic, всяка снимка може да се обработва с 1 трилион операции веднага, след като се направи. Процесорът поддържа HDR, разпознаване на сцените и условията на снимане, подобрен боке ефект и още много други възможности.

 

 

3. Процесорът A12 Bionic е впечатляващ
A12 Bionic е най-иновативният процесор на процесор на Apple. Сега той консумира още по-малко енергия, и е още по-мощен. Той стартира приложенията с 30% по-бързо, поддържа 512GB вградена памет и използва машинно обучение, за да работи още по-ефективно. Има и нов Neural Engine, който е още по-добър и бърз с възможност да извършва трилиони операции в секунда.

 

 

4. Добавената реалност става още по-добра
Благодарение на Neural Engine процесорът може да се справя с още по-сложни елементи в реално време в добавена реалност. Това означава по-добри игри, по-реалистични графики и функции. Има и възможност за повече интерактивни опции с 3D обекти в приложенията, които да „оживяват” в реална обстановка.

 

5. 3D Touch все още има какво да предложи
Функцията 3D Touch не е от най-популярните, но Apple все още не се отказва от нея. Тя е част от iPhone Xs и Xs Max, но няма да се предлага в iPhone Xr.

 

6. Повече дисплей в същия корпус
Характерното за новите X модели е, че запазват размерите на по-старите модели, но успяват да внедрят по-големи дисплеи. iPhone Xs например е с размерите на iPhone 8 Plus, но с по-голям дисплей с по-голяма резолюция – 2436х1125 и 458ppi. iPhone XS Max има 6.5-инчов дисплей с 458ppi и също като Xs е с рейтиг IP68. iPhone Xr използва 6.1-инчов LCD дисплей, който е с 326ppi. Корпусът е алуминиев, а не от неръждаема стомана като на другите два модела и е с рейтинг IP67.

 

 

7. Това е чудесен телефон за пътуване
Най-сетне ще има iPhone, който работи с две SIM карти. Това ще е възможно в iPhone Xs и Xs Max, които използват технологията DSDS. Тя използва вградена eSIM карта за втора, като се активира с код от оператора. Нейната поддръжка зависи от оператора, като само в Китай ще има версия с две класически физически SIM карти.

8. iPhone Xr не е орязана евтина версия
Да, iphone Xr е по-евтин и има някои различки – най-вече в във факта, че използва LCD дисплей, няма 3D Touch и има единична 12МР камера, вместо двойна. Въпреки това обаче моделът далеч не е орязан. Той предлата същия процесор A12 Bionic, същия модул за Face ID, същите подобрени стерео говорители, добавена реалност, функции на камерата и др.

 

 

9. iPhone Xs ще предлага още повече вградена памет
iPhone Xs и Xs Max вече ще предлагат още повече памет. Те ще имат версия с 512GB вградена памет. При iPhone Xr максимумът ще е 256GB. Остават и безплатните 5GB място в iCloud.

 

10, Предварителните поръчки в България ще започнат на 21.09.2018г.
Поне за потребителите в няколко от основните пазари. Apple обяви, че iPhone Xs и Xs Max ще се продавав България от 28-ми септември. iPhone Xr пък ще се появи през октомври т.г.

 

Още от Digital: Най-интересните функции в iPhone Xs, iPhoneXs Max и iPhone Xr